Η 82χρονη που αποδομεί το όνειρο του Τζεφ Μπέζος: «Το ταξίδι στο διάστημα δεν ήταν και τόσο συναρπαστικό»
2 years, 8 months ago
6

Μαζί με τον Τζεφ Μπέζος έσπασε το ρεκόρ… έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο που ταξίδεψε στο διάστημα.

Ωστόσο, η 82χρονη Γουόλι Φανκ δεν φαίνεται να έζησε με τον ίδιο ενθουσιασμό τη στιγμή που ο πρώην CEO της Amazon χαρακτήρισε συγκλονιστική, προκαλώντας φρενίτιδα στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ήταν η καλύτερή μου μέρα», είχε πει στις 20 Ιούλιου, μετά την προσγείωσή του στη Γη, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Στο πρώτο του διαστημικό ταξίδι, ένα όνειρο που, όπως αποκάλυψε ο Μπέζος, διατηρούσε από τα πέντε του χρόνια, τον συνόδεψαν μία 82χρονη πρωτοπόρος της αεροπορίας, ένας 18χρονος φοιτητής και ο αδελφός του Μαρκ.

Στην αποδόμηση του ονείρου του Μπέζος προχώρησε, από τη μεριά της, η Φανκ που σε συνέντευξή της στο Fox News εξέφρασε την απογοήτευσή της, λέγοντας πως ο προωθητικός πύραυλος New Shepard της Blue Origin δεν πήγε τόσο ψηλά όσο εκείνη περίμενε και πως δεν είδε τη Γη.

bezos1
bezos2

Η 82χρονη έτρεφε το απωθημένο να φτάσει ψηλά, έχοντας λάβει, μάλιστα, επί έξι δεκαετίες την εκπαίδευση ως αστροναύτης.

«Είδα το σκοτάδι, πηγαίνοντας προς τα πάνω. Νόμιζα πως θα έβελεπα το κόσμο, όμως δεν ήμασταν τόσο ψηλά
», είπε συγκεκριμένα.

Προσέθεσε ότι θα ήθελε πολύ ο χρόνος πτήσης να ξεπεράσει τα δέκα λεπτά και πως το όνειρό της ήταν να βιώσει περισσότερες εμπειρίες σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας.

Όπως φάνηκε στο υλικό που κυκλοφόρησε από την Blue Origin, οι τέσσερις επιβάτες φάνηκε να μπορούν να δουν την άκρη της ατμόσφαιρας της Γης και το σκοτάδι του διαστήματος.

Το συνολικό ύψος του ταξιδιού ανήλθε στα 5,5 εκατ. δολάρια.

Στις 20 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η υποτροχιακή πτήση, διάρκειας περίπου 10 λεπτών, κατά την οποία οι επιβάτες έζησαν την έλλειψη βαρύτητας.