Η Ακριβοπούλου σε όργιο τρομοκράτησης: Βίντεο με έναν γάιδαρο και άλλα τραγικά στην ΕΡΤ [βίντεο]
2 months, 23 days ago
6

Σαν να μην έφτανε που η ΕΡΤ δεν έδειξε χθες το δελτίο ειδήσεων προκειμένου να προβάλλει ολόκληρη την εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μουσικής, το ίδιο βράδυ το κρατικό κανάλι συνέχισε με όργιο προπαγάνδας.

Τον ρόλο ανέλαβε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία έπαιξε ένα κατάπτυστο για κρατικό κανάλι βίντεο. Στόχος της ήταν, υποτίθεται, να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους ώστε να μην ψηφίσουν ΝΔ ή ΚΙΝΑΛ! Το εν λόγω βίντεο ήταν τόσο προκλητικό που ούτε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε εύκολα να σταθεί.

Στο βίντεο όπου παρουσιάζονται εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν της οικονομικής κρίσης, εμφανίζεται η Ελλάδα προ ΣΥΡΙΖΑ, σαν μια χώρα όπου η Χρυσή Αυγή αλωνίζει, όπου υπάρχουν μόνο συσσίτια για τους ανθρώπους που υποφέρουν από πείνα, όπου οι αυτοκτονίες των απελπισμένων διαδέχονται η μία την άλλη και όπου εμφανίζονται οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να προκαλούν, με δηλώσεις όπως το Μαζί τα Φάγαμε του Θόδωρου Πάγκαλου.

Τις εικόνες συνοδεύει και τραγούδι που έχει γράψει ο Σταμάτης Κραουνάκης και τραγουδάει η Παναγιωτοπούλου, όπου οι στόχοι «σκορδοκαίλα» μας και «σκασίλα μας» καθώς και το «τιμή μας και καμάρι μας», συνοδεύουν τις εικόνες των πολιτικών του παρελθόντος, για το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός. Υπονοώντας ότι οι πολιτικοί των άλλων κομμάτων που διαχειρίστηκαν την κρίση, δεν έδιναν φράγκο για το δράμα των Ελλήνων… που ήρθε μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και τους έσωσε…

Στην διάρκεια του ολιγόλεπτου βίντεο προπαγάνδας, εμφανίζονται όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις τους, που επιλεγμένες και απομωνομένες εξυπηρετούν το σχέδιο να εκτεθούν στα μάτια των τηλεθεατών. Κάποια στιγμή εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με υπότιτλο ειρωνικό, ότι ήταν μικρό παιδί και ταυτόχρονα πολιτικός εξόριστος.

Και η αποθέωση του οργίου της προπαγάνδας έρχεται στο τέλος, με τις εικόνες του δικτάτορα Παπαδόπουλου, οποίος εμφανίζεται ξαφνικά, με πλάνα από επίκαιρα, τον οποίο χειροκροτά ο κόσμος. Ακολουθούν εικόνες από διαδηλώσεις τις οποίες διαλύει η αστυνομία, καθώς και εικόνες του Βέμπερ με τον ειρωνικό στίχο περί φιλελλήνων να ακούγεται ως μουσική υπόκρουση.

Και το βίντεο καταλήγει με τον στίχο κοιτάχτε την ξεφτίλα μας, σκορδοκαίλα μας, σαν να απευθύνεται στους Ελληνες ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έδινε υποτίθεται τέλος σε αυτές τις καταστάσεις που βίωναν οι άνθρωποι.

Στην αρχή και το τέλος του βίντεο εμφανίζονται και πλάνα από μία ταινία κινουμένων σκίτσων με τίτλο ο Πεισματάρης γάιδαρος, υπονοώντας ότι ο γαϊδαρος που υπομένει τα πάντα θα επαναστατήσει όπως συμβαίνει και στο τέλος της ταινίας με τα κινούμενα σκίτσα, αφού τον απελευθερώνει το αφεντικό του και χορεύουν χαρούμενοι μαζί…