Η αποκάλυψη του Πλεύρη για τους εμβολιασμούς των μεταναστών διεγράφη από την ανακοίνωση Τύπου!
2 years, 6 months ago
6

Μόνο το 20% των μεταναστών εμβολιασμένοι αλλά … φταίνε οι παρελάσεις και η Εκκλησία

Λίγες ημέρες μόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι θα «γλυτώνουν» την απέλαση όσοι μετανάστες δέχονται να εμβολιάζονται. Κατά την χθεσινή παρουσία του στην τηλεόραση του «Σκάι» (Δημήτρης Οικονόμου-Πηνελόπη Αναστασοπούλου) κατέστη σαφές τι υποκρύπτεται πίσω από την αγωνιώδη μεγαθυμία του κυρίου Υπουργού!

Όπως είπε ο ίδιος σε μια αποστροφή του λόγου του μόνο το 20% των μεταναστών στις επίσημες δομές έχει εμβολιαστεί! Εκτός δομών τα πράγματα είναι απείρως χειρότερα.

Και για να αντιπαρέλθει την απρόσμενη αποκάλυψη – δύο χρόνια τώρα όσο διαρκεί η πανδημία υπάρχει ομερτά για τον βαθμό συμμορφώσεως των μεταναστών στα περιοριστικά μέτρα – ο κύριος Υπουργός κάλεσε όποιον επιθυμεί να ζητήσει από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό μεταναστών. Διότι μόνη της δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία.

Παραδόξως πως η αποστροφή αυτή  από την τηλεοπτική παρουσία του κ.Πλεύρη στον Σκάι απαλείφθηκε πλήρως από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της περίληψης που διενεμήθηκε στα ΜΜΕ! (περιλαμβάνεται όμως στο πλήρες κείμενο).

Θυμίζουμε ότι σε τοποθέτησή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο επιχειρησιακός διευθυντής των Γιατρών του Κόσμου, Αναστάσιος Υφαντής, υποστήριξε ότι «από μια πρόχειρη εκτίμηση η εμβολιαστική κάλυψη στα κέντρα υποδοχής και στις δομές προσφύγων κυμαίνεται κάτω του 2%, λόγω διοικητικών προβλημάτων».