Οι αράχνες άρχισαν να «σκεπάζουν» και πάλι το Αιτωλικό – Δείτε βίντεο
2 years, 5 months ago
6

Άρχισε να εμφανίζεται και πάλι το φαινόμενο της αράχνης που σκεπάζει όλα τα δέντρα και φυτά στο Αιτωλικό και δημιουργεί μια απόκοσμη εικόνα.

Επειδή το φαινόμενο είναι πλέον σύνηθες στο Αιτωλικό οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν την λήψη μέτρων. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς η μόνη λύση για την απομάκρυνση της αράχνης αυτής είναι η βροχή.

Προφανώς από την Πέμπτη που αναμένονται βροχές όπως λένε οι μετεωρολόγοι, η αράχνη θα εξαφανιστεί.

Όμως σημασία έχει και τι είναι εκείνο που προσελκύει τις αράχνες σε συγκεκριμένα σημεία. Αυτή τη στιγμή το φαινόμενο είναι ανεπτυγμένο στην περιοχή πριν από τα ανατολικά γεφύρια του Αιτωλικού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί υπάρχουν βρώμικα νερά που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούσαν το προηγούμενο διάστημα, ευνοούν την ανάπτυξη της σκνίπας χειρονόμος. Μόλις όμως έπεσε η θερμοκρασία οι σκνίπες ψόφησαν και πλέον αποτελούν την ιδανική τροφή για τις αράχνες. Έτσι οι αράχνες συγκεντρώνονται σε αυτά τα σημεία προς αναζήτηση τροφής, υφαίνοντας συγχρόνως και τον ιστό τους πάνω στα φυτά και τα δέντρα που βρίσκονται εκεί.

araxni-1
araxni-9

Όπως λέει ο Γεωπόνος Γιώργος Τέγας, ο οποίος έχει αναλάβει και τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, δεν υπάρχει κανένα σκεύασμα για την εξόντωση της σκνίπας. Επειδή ανάλογο φαινόμενο, ενίοτε παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Τέγας ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους, προκειμένου να βρεθεί μια λύση η οποία όμως δεν υπάρχει, εκτός από την βροχή όπως προαναφέρθηκε. Η σκνίπα είναι μεν ενοχλητική για τους ανθρώπους, αλλά το μόνο θετικό είναι ότι δεν τσιμπάει οπότε δεν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Εκείνο που θα απέτρεπε την επώαση της σκνίπας σε συγκεκριμένα σημεία είναι να απαλλαγούν από τα μολυσμένα νερά.

Πηγή: www.karvasaras.gr