Οι Daft Punk ανακοίνωσαν την διάλυσή τους
3 years, 2 months ago
6

Την διάλυσή τους ανακοίνωσαν σήμερα οι Daft Punk, το θρυλικό ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής από το Παρίσι. Η απόφασή τους έγινε γνωστή μέσα από ένα 8λεπτο βίντεο με τίτλο «Epilogue» το οποίο περιλαμβάνει εικόνες από την ταινία Electroma του 2006.

Η επί χρόνια εκπρόσωπος του συγκροτήματος Kathryn Frazier επιβεβαίωσε την είδηση για την διάλυση των Daft Punk χωρίς να δώσει όμως περισσότερα στοιχεία για τους λόγους που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.

Το γαλλικό ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής σχηματίστηκε το 1993 από τους Γκι-Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό και Τομά Μπανγκαλτέ.

Οι Daft Punk απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως μέρος του κινήματος της γαλλικής house μουσικής, με συνεχόμενη επιτυχία τα επόμενα χρόνια.
Η μουσική τους διακρίνεται από funk, techno, disco, rock και synthpop επιρροές.

Εμβληματικές είναι και οι μεταμφιέσεις τους- διακοσμητικά κράνη και γάντια που θύμιζαν ρομπότ- τις οποίες χρησιμοποιούσαν σχεδόν σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους από το 2001.

 

Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες βρίσκονται τα κομμάτια: “One More Time” και “Harder, Better, Faster, Stronger” που τους μετέτρεψαν σε μουσικούς αστέρες παγκοσμίου βεληνεκούς.

Είκοσι χρόνια μετά το ξεκίνημα της καριέρας τους οι daft Punk γνώρισαν ξανά τεράστια επιτυχία με το “Get Lucky”, το πρώτο single από τη μουσική συλλογή Random Access Memories που κυκλοφόρησε το 2013.

Το single πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και κέρδισε δυο βραβεία Grammy.

Ήταν το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Daft Punk, οι οποίοι λίγα χρόνια αργότερα, το 2016 συνεργάστηκαν με τον Weeknd gia ta σινγλες “Starboy” και “I Feel It Coming.”