Η κοκαΐνη ήταν το μυστικό «συστατικό» της μεταμόσχευσης καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο
2 years, 2 months ago
6

Το μυστικό «συστατικό» που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της πρωτοποριακής μεταμόσχευσης καρδιάς από χοίρο σε άνθρωπο, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ήταν η κοκαΐνη.

Τώρα, οι γιατροί ελπίζουν να δουν από το «ναρκωτικό των πάρτι» περισσότερα αποτελέσματα στη διαδικασία μεταμοσχεύσεων.

Ο Δρ. Μοχάμεντ Μοχιούντιν, διευθυντής ξενομοσχευμάτων (η διαδικασία μεταφοράς οργάνου ζώου σε άνθρωπο) στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, μίλησε στο Vice News για την ιστορική επέμβαση σε έναν 57χρονο ασθενή που έγινε ο ξενιστής μίας γενετικά τροποποιημένης καρδιάς χοίρου.

maryland-pig-organ-transfer_64

Ο χοίρος από τον οποίο ελήφθη η καρδιά, είχε προηγουμένως τροποποιηθεί γενετικά από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Revivicor (θυγατρική της United Therapeutics), έτσι ώστε να απενεργοποιηθούν ορισμένα γονίδια του, τα οποία μπορεί να είχαν οδηγήσει σε απόρριψη του οργάνου ως ξένου σώματος από τον οργανισμό του ασθενούς.

Πριν η καρδιά του χοίρου μεταφερθεί στις ΗΠΑ, είχε ενισχυθεί με κοκαΐνη από τη σουηδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας XVIVO.

Συνήθως, τα όργανα για μεταμοσχεύσεις προέρχονται από πολύ μικρότερες αποστάσεις καθώς φθείρονται μέσα σε λίγες ώρες έξω από το σώμα.

Ο Δρ. Μοχάμεντ Μοχιούντιν εξήγησε πώς χρησιμοποιήθηκε η κοκαΐνη σε ένα μείγμα ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης, που εμποδίζουν τον ζωντανό ιστό να χαλάσει κατά τη διάρκεια του μακρινού ταξιδιού του στο Μέριλαντ, αλλά η διαδικασία συνάντησε και εμπόδια από τη δίωξη ναρκωτικών στις ΗΠΑ, καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί κοκαΐνη για ανάλογη περίπτωση.

Οι ιατροί ερευνητές δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με τους μηχανισμούς πίσω από την αποτελεσματικότητα της αμφεταμίνης, αλλά ο Μοχιουντίν θεωρεί ότι το μείγμα κοκαΐνης και ορμονών είχε ήδη υπερισχύσει άλλων εναλλακτικών λύσεων.

Οι γιατροί, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπάρτλεϊ Γκρίφιθ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ευελπιστούν ότι άνοιξαν τον δρόμο για νέου είδους μεταμοσχεύσεις που θα σώσουν τις ζωές πολλών ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, λόγω της έλλειψης επαρκών ανθρωπίνων οργάνων για μεταμόσχευση. Αρκετοί άνθρωποι σε λίστες αναμονής για μόσχευμα πεθαίνουν κάθε χρόνο, προτού προλάβουν να λάβουν το ζωτικό όργανο που χρειάζονται.