Η LG αποσύρεται από την παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας
2 years, 11 months ago
6

Την πρόθεση της να σταματήσει τις παραγωγικές δραστηριότητες στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, στον οποίο εμφανίζει ζημιές, έκανε γνωστή σήμερα η νοτιοκορεατική εταιρεία LG.

Με την απόφασή της αυτή, η εταιρεία ηλεκτονικών θα γίνει έτσι η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινητών τηλεφώνων που θα αποσυρθεί τελείως από αυτή την ολοένα πιο ανταγωνιστική αγορά διεθνώς.

Η μονάδα κινητής τηλεφωνίας -η μικρότερη από τις πέντε μονάδες της – που συνεισφέρει περίπου 7% στα συνολικά έσοδα της, αναμένεται να έχει κλείσει έως τις 31 Ιουλίου και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες και θυγατρικές της LG Electronics. Η LG, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών στους τωρινούς πελάτες της που είναι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων της, για ένα χρονικό διάστημα που θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η LG Electronics Inc. (LG) ανακοίνωσε ότι κλείνει την επιχειρηματική της μονάδα κινητής τηλεφωνίας. Η απόφαση εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο νωρίτερα σήμερα.

Η στρατηγική απόφαση της LG να αποχωρήσει από τον απίστευτα ανταγωνιστικό τομέα κινητών τηλεφώνων θα επιτρέψει στην εταιρεία να εστιάσει τους πόρους της σε τομείς ανάπτυξης όπως τα ηλεκτρικά οχήματα, συνδεδεμένες συσκευές, έξυπνα σπίτια, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη και λύσεις από επιχείρηση σε επιχείρηση, καθώς και πλατφόρμες και άλλες Υπηρεσίες», ανακοίνωσε η εταιρεία.