Η Μύκονος όταν σβήνουν τα φλας: Κινδυνεύει να γίνει Κολομβία – «Δεν είναι Ελλάδα»
1 year, 9 months ago
6

Κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους της Μυκόνου, οι οποίοι βλέπουν το Νησί των Ανέμων να παραδίδεται σιγά σιγά στα χέρια του υποκόσμου…

Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ξενοδόχος στη Μύκονο μεσημεριανές ώρες έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο νησί.

Ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης αναφέρει πως στο Νησί των Ανέμων υπάρχει η λαμπερή πλευρά, αυτή που όλοι βλέπουμε συνέχεια στα ΜΜΕ, ωστόσο υπάρχει και η άλλη, η «σκοτεινή», με τη μαφία και τον υπόκοσμο να επιχειρούν να μετατρέψουν τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού σε Κολομβία.

Τα κυκλώματα στη Μύκονο φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου με ληστείες και ξυλοδαρμούς πολιτών μέρα μεσημέρι.

«Η Μύκονος σήμερα έχει αλλάξει. Δεν επιτρέπεται σε ένα μικρό νησί, τουριστικό να έρχεται εδώ το καλοκαίρι καλός κόσμος και ο υπόκοσμος. Η Μύκονος ξεφεύγει και πάει αλλού. Λυπούμαι που θα το πω αλλά δεν είναι σωστό να περνούν οι κυβερνήσεις και να βλέπουν ότι κοντεύει να μετατραπεί σε Κολομβία και να μην επεμβαίνουν» είπε ο κ. Βερώνης στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Βερώνη «τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι εδώ δρουν διάφορα κυκλώματα τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί δεν εμφανίζονται».

Το χρονικό της επίθεση στον ξενοδόχο

Για την επίθεση με λοστό που δέχτηκε, ο ξενοδόχος Θ. Κουσαθανάς λέει στον ΣΚΑΙ: «Φεύγοντας από την επιχείρησή μου με το αυτοκίνητό μου με τράκαρε ένα άλλο αυτοκίνητο και καθώς κατέβηκα να δω τι έχει συμβεί, μου επιτέθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου με έναν λοστό, χτυπώντας με πολλές φορές στο κεφάλι. Αυτός φορούσε καπέλο μαύρο, τζάκετ μαύρο, γάντια και τα χτυπήματα ήταν δολοφονικά και είχαν σκοπό να με σκοτώσουν. Ευτυχώς εκείνη την ώρα εμφανίστηκαν δύο άλλοι γείτονες και αφού τους είδε ο δράστης εξαφανίστηκε».

«Ήθελα να καταθέσω ότι είμαστε όλοι συγκλονισμένοι η οικογένειά μας και όλη η κοινωνία της Μυκόνου. Και ουδέποτε έχουμε εμπλακεί σε οτιδήποτε παράνομο ή ανήθικο. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε μία δικαστική αντιδικία με μία γειτονική επιχείρηση προς το ξενοδοχείο μας διότι εκείνη λειτουργεί παράνομα. Δηλαδή έχουν μία προσωρινή αναστολή της άδειας λειτουργίας της μουσικής τους», είπε ο ξενοδόχος.

«Θα πληρώσουν είτε με το καλό είτε με το κακό»

Από την πλευρά του πρώην εργαζόμενος στην εστίαση αναφέρει πως «αυτό που γινόταν πάντα και θα γίνεται πάντα στη Μύκονο. Κάθε καλοκαίρι, κάθε αρχή της σεζόν κατεβαίνουν όλοι οι φυλακισμένοι, όλοι οι φουσκωτοί τους προσλαμβάνουν και κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Η Μύκονος δεν είναι Ελλάδα είναι ένα άλλο κράτος. Έχει τους δικούς του ρυθμούς και δουλεύουν έτσι. Και αυτοί που έρχονται το ξέρουν και δεν μπορούν να κάνουν μαγκιές, να έρχονται στα μαγαζιά και να μην πληρώνουν. Και αναλαμβάνουν μετά οι μπράβοι. Π.χ. δεν μπορεί να έρθει ο άλλος στη Μύκονο και να πει δεν πληρώνω. Θα πληρώσει είτε με το καλό, είτε με το κακό».

in.gr