Η νέα γραμμή των ριάλιτι: Κάντε τα κορίτσια να κλαίνε
1 year, 5 months ago
6

Όποιος έχει δει τα νέα ριάλιτι παρατηρεί φυσικά ότι το ρίμελ στα μάτια λιώνει από τα δάκρυα. Τίποτα συγκινητικό δε συμβαίνει. Απλώς η γραμμή της «σκληρής αγάπης» είναι το φετινό τρεντ των εκπομπών, από εκεί βγαίνουν άλλωστε και τα θέματα της επόμενης μέρας. Πίκρα, δάκρυα, αποτυχία.

Οι φετινοί κριτές είναι «σκύλοι και σκύλες», ίχνος αγάπης κατανόησης, ευγένειας στο προϊόν (δηλαδή στα κορίτσια των διαγωνισμών) που τους δίνει και το ψωμί τους. Πιθανώς αυτή είναι η γραμμή: φερθείτε σκληρά να γίνουμε θέμα, να έχουμε νούμερα.

Το My style Rocks και το Next Top Model διαγωνίζονται σε υποτιθέμενη κομψότητα, σε ομορφιά, αλλά όχι σε ευγένεια.

Παρακολουθείστε τα ξένα ανάλογα. Μιλούν αυστηρά και σκληρά αλλά όχι προσβλητικά. Εδώ η «κουζίνα», η «λάντζα» των εκπομπών έχει βγει σε πρώτο πλάνο. Οι κριτές είναι υπερεπιτυχημένοι, διάσημοι διεθνώς, αυτό προβάλουν, άρα έχουν και το αλάθητο. Πολύ σωστά για τη δουλειά τους.

Πολύ άδικο για τα κορίτσια που στα μάτια του κοινού γίνονται τα υπέρτατα ψώνια που διαγωνίζονται και διαγκωνίζονται για μια θέση στον υποτιθέμενο ήλιο.

Συμπέρασμα: Υπάρχει ένα απόφθεγμα της διάσημης ποιήτριας Μάγια Αγγέλου σχετικά με τη γεύση που αφήνουν τα λόγια των ανθρώπων:

Οι άνθρωποι μπορεί να μη θυμούνται τι έκανες ή τι τους είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθανθούν.

Αυτό, δυστυχώς αφορά και τους τηλεθεατές. Τους κακούς τρόπους θυμούνται. Όσο και αν βρίσουν οι κριτές τους διαγωνιζόμενους τα νούμερα δε θα “συνέλθουν” ποτέ.