Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για προσιτή στέγη – Τι μέτρα προτείνει
1 year, 7 months ago
6

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων αξιοποιώντας την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πορτογαλία.

Στο οξύ πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, προτείνεται να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ενώ στη δέσμη άμεσων μέτρων περιλαμβάνονται:

-Η διεύρυνση της επιδότησης ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια

-Το πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού

-Η επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

  • Διαβάστε επίσης: Ανδρουλάκης: Λάβρος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά Μαξίμου για τις υποκλοπές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσιάζει δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων μέτρων αξιοποιώντας την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πορτογαλία που έχει ήδη κατασκευάσει 26.000 κοινωνικές κατοικίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος και διευκρινίζεται ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προτείνεται να κατασκευαστούν χιλιάδες κατοικίες που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες. Στόχος να δημιουργηθεί σταδιακά ένα δημόσιο αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών.

Κίνητρα

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό, το κόστος για τη στέγαση έχει γίνει ακριβότερο κατά 32,5% μέσα σε έναν χρόνο, οι αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών φτάνουν μέχρι και 22%, ενώ το διαθέσιμο απόθεμα φοιτητικών κατοικιών μειώθηκε σημαντικά, κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικά πόλεις.

Ως κίνητρα παρουσιάζονται οι φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, ενώ ιδιοκτήτες κενών κατοικιών θα ενθαρρυνθούν και θα δεσμευτούν να τις διαθέτουν στη συνέχεια για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές.

Το σχέδιο δράσης Κοινωνική Κατοικία παρουσιάζεται και μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος.

in.gr