«Είδα την κοπέλα να έχει μελανιάσει»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τις τελευταίες στιγμές της 33χρονης που «έσβησε» μέσα στο ταξί
8 days ago
6

Η γυναίκα νοσούσε από κορωνοϊό από την Δευτέρα και ήταν ανεμβολίαστη, την Πέμπτη το βράδυ η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της 33χρονης Όλγας, μητέρας ενός 5χρονου παιδιού από το Γάζι του δήμου Μαλεβιζίου, που άφησε την τελευταία της πνοή τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ενώ μεταφέρθηκε με ταξί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού.

Οι τελευταίες στιγμές της 33χρονης 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, η κλήση στο κέντρο του ΕΚΑΒ έγινε στις 23:04. Χωρίς, όπως υποστηρίζουν, να γίνει ακριβής περιγραφή της κλινικής εικόνας της άτυχης μητέρας ώστε να δοθεί προτεραιότητα. Το ΕΚΑΒ ενημερώνει οτι το ασθενοφόρο είναι σε άλλο περιστατικό και θα πάει μετά να την παραλάβει.

Σημειώνται ότι υπήρχε ένα ασθενοφόρο για επείγοντα περιστατικά όμως δεν μεταφέρθηκε από τους συγγενείς της γυναίκας η σοβαρότητα του περιστατικού.

Στις 23:16 συγγενής της 33χρονής καλεί ράδιο ταξί και δίνει περιγραφή, πως πρόκειται για ασθενή που νοσεί από κορωνοιο και πως πρέπει άμεσα να μεταβεί στο νοσοκομείο .

Σύμφωνα με την μαρτυρία του επαγγελματία αυτοκινητιστή Στάθη Κουβάρτα, όταν έφτασε στο σημείο η 33χρόνη υποβασταζόμενη μπήκε στο αυτοκίνητο.

Παράλληλα η οικογένεια στις 23:19 καλεί και πάλι στο κέντρο του ΕΚΑΒ και ακυρώνουν την κλήση για ασθενοφόρο, λέγοντας πως θα μετακινηθούν με δικό τους μέσο.

Όταν ο οδηγός ΤΑΧΙ έφτασε στην είσοδο του Βενιζέλειου νοσοκομείου, μαζί με τον σύζυγο της 33χρονης άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

«Της μιλούσα και έβλεπα στο πίσω κάθισμα οτι ήταν ζωντανή» λέει ο οδηγός και συνεχίζει «Δεν είχε δύναμη πλέον να μιλήσει αλλα τα μάτια της τα ανοιγόκλεινε».

Εκεί χάθηκε χρόνος υποστηρίζει καθώς έφτασε ο ίδιος μαζί με τον σύζυγο της 33χρονής άτυχης μητέρας ενός αγοριού, να αναγκαστούν να φωνάζουν τόσο, που οι ασθενείς βγήκαν στα μπαλκόνια. «Πέρασε πολύ ώρα , πάνω από 10 λεπτά που φωνάζαμε για να βγει έξω ένας τραυματιοφορέας, όταν γύρισα στο αυτοκίνητο και ενώ ο άντρας της έψαχνε και φώναζε είδα την κοπέλα να έχει μελανιάσει».

Τα ερωτήματα πολλά:

-Αν είχε δοθεί ακριβής περιγραφή της εικόνας της υγείας της 33χρονης, θα επενέβαινε άμεσα το ΕΚΑΒ και θα είχε σωθεί η 33χρονη;

-Απο τις 23:16 που έγινε η κλήση στο κέντρο του ραδιοταξί η άτυχη Όλγα έφτασε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, κατά δήλωση του διοικητή, στις 00:10. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος;

Ο επαγγελαματίας αυτοκινητιστής δεν μπορούσε να εντοπισει το στίγμα του σπιτιου της οικογένειας και μιλούσε στο τηλέφωνο για να τον καθοδηγεί ο σύζυγος της θανούσας

Τι υποστηρίζει ο διοικητής του Βενιζελείου

Συμφωνα με τον διοικήτη του Νοσοκομείου Κωσταντίνο Τερζάκη, στο συγκεκριμένο περιστατικό τηρήθηκε το πρωτόκολλο και έγινε «ο,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να επανέλθει η άτυχη γυναίκα. Η διαδικάσια, είπε, για όλους τους ασθένεις με κορωνοϊό είναι ίδια και υπάρχει πρωτόκολλο. Έχει δημιουργηθεί διαφορετική πόρτα για τα περιστάτικα που νοσούν απο covid-19 , ώστε να μην έρχονται σε επάφη με κάνεναν άλλον νοσηλευόμενο ή επισκέπτη. H πόρτα αυτή παραμένει πάντα κλειστη για να μην γίνεται διασπορά του ιού. Το κάθε περιστάτικο όφειλει να χτυπάει το κουδούνι», σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου.