Ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα: Σε κινητοποιήσεις ξανά από 18 έως 20 Ιουλίου – «Ζητάμε οξυγόνο για να μην πεθάνουμε»
1 year, 8 months ago
6

Εξήγγειλαν κινητοποιήσεις από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου.

Να καταργηθεί η προείσπραξη των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) ζητούν από τα υπουργεία οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών διαγωνστικών κέντρων και πολυϊατρείων.

Όπως λένε μάλιστα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και κυρίως οι μικρότερες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με «λουκέτο».

Παράλληλα εξήγγειλαν κινητοποιήσεις από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου.

  • Διαβάστε επίσης: Ξεφουσκώνουν οι κλάδοι που ανέδειξε η πανδημία

«Ζητάμε οξυγόνο για να μην πεθάνουμε!«, αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Οργάνου των φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), μετά από τη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή (8/7), κατά τη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις και να αποστείλουν επιστολή με τα αιτήματά τους στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

«Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία δέσμευση για περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Υπουργού, εξαγγέλλουμε την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από την πλευρά των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και τον κλινικοεργαστηριακών γιατρών από 18 έως 20 Ιουλίου 2022.   Προχωρούμε σε κινητοποιήσεις για την διεκδίκηση της βιωσιμότητας των εργαστηρίων μας καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά», αναφέρουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί και ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν και στην επιστολή τους, ζητούν την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022, ώστε να υπάρξει ανάσα ρευστότητας προς τα εργαστήρια, «διαφορετικά αδυνατούμε να πληρώσουμε ακόμα και το προσωπικό μας τους προσεχείς μήνες και άμεσο επακόλουθο, το βέβαιο κλείσιμο των εργαστηρίων μας».

Επίσης, ζητούν όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις!

Επίσης ,ανακοίνωσαν πως οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση του κλάδου και αν εξαγγελθεί από περιφερειακούς συλλόγους, θα έχει την απόλυτη κάλυψη και στήριξη από το κεντρικό Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ.

«Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους. Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς! Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας! Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον αφανισμό μας! Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται!», καταλήγουν οι ιδιώτες κλινικοεργαστηριακοί γιατροί.

in.gr