Εικόνες Marfin στο Παρίσι: Τα «Κίτρινα Γιλέκα» πυρπόλησαν τράπεζα -Μητέρα με μωρό εγκλωβίστηκαν σε μπαλκόνι [βίντεο-σοκ]
2 months, 23 days ago
6

Εικόνες που θυμίζουν έντονα όσα εκτυλίχθηκαν το 2010 στην Αθήνα και στη Marfin εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων  των «κίτρινων γιλέκων».

Οι ομοιότητες σοκαριστικές: Τα κίτρινα γιλέκα, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη διαδήλωσης τους, πυρπολούν υποκατάστημα τράπεζας το οποίο τυλίγεται στις φλόγες. Πυκνοί καπνοί και τεράστιες φλόγες βγαίνουν από παράθυρα και πόρτες.

Στο δεύτερο όροφο, στο μπαλκόνι ξεπροβάλλει μια νεαρή γυναίκα που κρατά στην αγκαλιά της ένα μωρό λίγων μηνών.

Πανικόβλητη, ενώ την πνίγουν οι καπνοί, φωνάζει στους περαστικούς για βοήθεια. Τους δείχνει μάλιστα το μωρό για να τονίσει τον τεράστιο κίνδυνο που διατρέχουν. 

Οπως ακριβώς οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν βγει στο μπαλκόνι και παρακαλούσαν για βοήθεια από τους περαστικούς. 

Στο Παρίσι ο πανικός σκορπίζει και καταλαμβάνει και τους περαστικούς που βρίσκονται σε σοκ. 

Ευτυχώς, στην περίπτωση του Παρισιού η πυροσβεστική έφθασε εγκαίρως και έσωσε την μητέρα το μωρό της. 

Στην Αθήνα το 2010 η πυροσβεστική άργησε, κάποιοι κάτω από την τράπεζα, όπως αναφέρουν επιζώντες της τραγωδίας, φώναζαν στους υπαλλήλους που εκλιπαρούσαν για βοήθεια «να καείτε» και ο απολογισμός στο τέλος ήταν τραγικός: Τρεις νεκροί, εκ των οποίων  η μία, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στο πρώτο της παιδί. 

Να σημειωθεί ότι μετά και αυτό το Σάββατο ταραχών στο Παρίσι από τα Κίτρινα Γιλέκα, ο Εμανουέλ Μακρόν εξήγγειλε ότι πλέον οι διαδηλώσεις θα διαλύονται άμεσα και οι ταραξίες θα συλλαμβάνονται.