Οικονόμου – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
2 years, 3 months ago
6

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο στο επόμενο διάστημα είτε να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες πέραν των 60άρηδων και άνω, είτε ακόμα και να γίνει καθολικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο με δεδομένες τις σχετικές δηλώσεις της προέδρου της Κομισιόν, αλλά και του ανάλογου προσανατολισμού της Αυστρίας και της Γερμανίας ως προς το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη και κατάληξε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ότι χρειαστεί.

«Με την απόφασή μας για την υποχρεωτικότητα είμαστε από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη και θα όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες. Η υποχρεωτικότητα είναι το έσχατο μέσο για να υπάρξει εμβολιαστική κάλυψη. Η κυβέρνηση πήρε αυτή την γενναία και υπεύθυνη απόφαση και υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γι’ αυτή την απόφαση. Και παράλληλα συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μέτρα που έχουμε λάβει. Συνεχίζεται η προσπάθεια, εδώ είμαστε τώρα και με αυτό τον τρόπο προχωρούμε. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται να κάνουμε για την πανδημία να το κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Στην ίδια κατεύθυνση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού την οποία χαρακτήρισε θεμιτή, μίλησε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες πολιτών πέραν των 60άρηδων και άνω.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την πιθανότητα να προκύψει ανάγκη επιβολής υποχρεωτικότητας και σε άλλες ομάδες, ο Μάκης Βορίδης απάντησε πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. «Πάντα σε αυτή τη δύσκολη διαχείριση τη δύσκολης ασθένειας θα υπάρχει μια τέτοια συζήτηση», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα είναι θεμιτή διότι είναι ένα μέτρο που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και προστατεύει την δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης παρουσιάζοντας και αποσαφηνίζοντας το πλήρες πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού σημείωσε ότι με την τροπολογία που ψηφίστηκε χτες από τη Βουλή δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Υγείας να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα και σε όσους συμπληρώσουν το 60ο έτος ηλικίας του από την 1η Ιανουαρίου.

in.gr