Οικονόμου και Πέτσας βγήκαν για να πουν πόσο καλή είναι η Κυβέρνηση και πόσο κακοί είναι οι ανεμβολίαστοι
2 years, 6 months ago
6

Γιάννης Οικονόμου και Στέλιος Πέτσας βγήκαν… παγανιά για να πείσουν ότι η Κυβέρνηση τα κάνει όλα εξαιρετικά και πως τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι σωστά και λογικά. Και φυσικά να μεταθέσουν τις ευθύνες αλλού, στην πάγια στρατηγική αποποίησης που ακολουθείται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για την πλήρη άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους και το τέλος (σ.σ. για πόσο άραγε…) των τοπικών lockdown δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό και μάλιστα τα χαρακτήρισε «επιβεβλημένα», γιατί «ενίοτε το μήνυμα που δινόταν με τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους και τα τοπικά lockdown ήταν αντιφατικά».

Ενώ οι διαχωρισμοί και οι περιορισμοί μόνο για τους ανεμβολίαστους, την ώρα που και εμβολιασμένοι κολλάνε και μεταδίδουν τον ιό, δεν είναι καθόλου αντιφατικό.

Το ότι ο κ.Οικονόμου τόλμησε να χρησιμοποιήσει την έκφραση «κοινή λογική», όταν αυτή έχει καταργηθεί προ πολλού με τις αλλοπρόσαλλες κυβερνητικές αποφάσεις, είναι απλά θράσος.

«Αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να πάρουν πίσω της ζωή τους. Δεν πρέπει να εκπέμπουμε μηνύματα που μπερδεύουν τον κόσμο ή είναι αντίθετα με την κοινή λογική», είπε ενώ μετά από όλα αυτά, πρόσθεσε: «Η ανακοίνωση των μέτρων δε σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Η επισήμανση αυτή είναι ένα ‘καμπανάκι’ κυρίως για τους ανεμβολίαστους οι οποίοι αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ για να πειστούν».

Με τη σειρά του ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα στην εστίαση για τους εμβολιασμένους, θα είναι κίνητρο για τους αναποφάσιστους: «Να συγκρίνουν τον εαυτό τους με κάτι άλλο: ότι ο εμβολιασμένος, σταδιακά, αποκτά όλες τις ελευθερίες που είχε πριν».

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τα όσα είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και η μετακύληση της ευθύνης, για μια ακόμη φορά, στους καταστηματάρχες: «Η πλήρης ελευθερία των εμβολιασμένων θα ευνοήσει και τους επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης καθιστώντας τους ταυτόχρονα πιο υπεύθυνους όσον αφορά στον έλεγχο των πιστοποιητικών. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για τον επιχειρηματία όταν έχει κανονική χωρητικότητα. Ο πελάτης του θα διασκεδάσει ακόμα και όρθιος και θα έχει μεγαλύτερο τζίρο. Θα είναι πιο υπεύθυνος και θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο να τηρεί τα μετρά στην είσοδο ενώ θα είναι και πιο εύκολος ο έλεγχος από τα κρατικά όργανα».

Για φινάλε ο κ.Πέτσας άφησε το αφήγημα ότι τάχα η Κυβέρνηση προσπάθησε να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και ότι τώρα δεν έχει μείνει κάτι άλλο. Τεράστιο ψέμα δηλαδή, μιας και εκστρατεία συστηματικής ενημέρωσης των ηλικιωμένων και των ευπαθών δεν έγινε ποτέ. Ο εκφοβισμός, οι απειλές και ο εξαναγκασμός δεν είναι πειθώ. Αλλά ο κ. Πέτσας που να ξέρει, με μια λίστα τα ονομάζει όλα όπως θέλει.

«Όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα εργαλεία πειθούς, όταν έχουμε καθημερινά ατράνταχτα στοιχεία (9/10 ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ) τότε δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για την πειθώ», είπε.

 

newsbreak.gr