Ηλεία: Τον συνέλαβαν για τη ληστεία της Εφύρας, 18 χρόνια μετά
1 year, 11 months ago
6

Εντοπίστηκε σε καφετέρια στο κέντρο της Αμαλιάδας και στην θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει.

Είχε διαπράξει με τον συνεργό του, πριν 18 χρόνια, την μεγάλη ληστεία στα ΕΛΤΑ Εφύρας με λεία 20.500 ευρώ. Ο συνεργός του συνελήφθη και καταδικάστηκε, ο ίδιος ωστόσο, 47 ετών σήμερα, είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό.

Ο 47χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής αγνοείτο επί 18 ολόκληρα χρόνια, καθώς οι έρευνες των αστυνομικών δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα για τον εντοπισμό του. Η απόφασή του να επιστρέψει στην Ηλεία αποδείχθηκε λανθασμένη.

Εντοπίστηκε σε καφετέρια στο κέντρο της Αμαλιάδας και στην θέα των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει. Aκολούθησε καταδίωξη και τελικά συνελήφθη, σύμφωνα με το patrisnews.gr

Ο λεγόμενος «φαντομάς» της Αμαλιάδας, κατά το παρελθόν και κυρίως την δεκαετία του 2000 είχε διαπράξει σωρεία αδικημάτων, στην πλειοψηφία τους πλημμελήματα, που όμως με το πέρασμα των χρόνων παραγράφηκαν, με το τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται πριν από δώδεκα ημέρες όπου διέπραξε νέα ληστεία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κουρούτα.

Η ληστεία στα ΕΛΤΑ πριν 18 χρόνια

Όμως, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για την ένοπλη ληστεία στα ΕΛΤΑ της Εφύρας τον Νοέμβριο του 2004. Τότε μαζί με έναν ομοεθνή του είχε καταφέρει να αποσπάσει από το υποκατάστημα το ποσό των 20.500 ευρώ.

Η θρασύτατη ληστεία έγινε στις 14:35 το μεσημέρι, ενώ στο χωριό επικρατούσε ησυχία καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν επιστρέψει από τις δουλείες τους στα σπίτια τους.

Οι δράστες δεν δίστασαν να απειλήσουν με το κυνηγετικό όπλο που είχαν, τόσο τον προϊστάμενο των  ΕΛΤΑ  όσο και μια γυναίκα που έτυχε να περνά από τον δρόμο την ώρα που έβγαιναν από το υποκατάστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς», μια μέρα μετά τη ληστεία,  οι δύο δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με μαύρες κάλτσες, εισέβαλαν στο γραφεία και με παρατεταμένη την καραμπίνα απείλησαν  δύο εργαζόμενους. Οι δύο δράστες κατάφεραν να κλέψουν συνολικά 20.000 ευρώ σε δύο χάρτινα κουτιά και 500 ευρώ σε κέρματα σε μια νάιλον σακούλα.

Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα ασημί τζιπ, το οποίο είχε κλαπεί.

Αφαντος

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 47χρονος το 2006-2007 διέφυγε για την Ιταλία, όπου πιθανολογείται ότι και εκεί συνέχισε την εγκληματική του δραστηριότητα χωρίς ωστόσο να συλληφθεί.

Παρέμενε άφαντος για περισσότερα από 15 χρόνια. Όταν συνελήφθη από τους άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας έδωσε ψευδή στοιχεία αλλά ταυτοποιήθηκε από την εξέταση των δακτυλικών του αποστημάτων. Όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες είχε επιστρέψει στην Αμαλιάδα και διέμενε σε παραπήγματα και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

in.gr