Ηλικιωμένος «έθαψε» στον τοίχο 20.000 ευρώ, αλλά του τα βούτηξαν οι εργάτες στο Ηράκλειο!
2 years, 5 months ago
6

Μία απίστευτη υπόθεση κλοπής εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του ΑΤ Αστερουσίων, όταν εργάτες έκλεψαν ένα κουτί με 20.000 ευρώ μέσα από… τοίχο σε σπίτι ηλικιωμένου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, θύμα είναι ένας 75χρονος άνδρας ο οποίος είχε κρύψει ούτε λίγο ούτε πολύ, 20.000 ευρώ σε τοίχο του σπιτιού. Όταν αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο σπίτι, κάλεσε δύο αλλοδαπούς άνδρες ηλικίας 48 και 36 ετών, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, που κράτησαν αρκετές ημέρες, οι δύο εργάτες έπεσαν πάνω στο κουτί με το τεράστιο χρηματικο ποσό  και στη συνέχεια έγιναν καπνός.

Ο 75χρονος που άργησε να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβη, κατήγγειλε στο ΑΤ της περιοχής το περιστατικό λέγοντας πως η κλοπή φέρεται να έγινε το διάστημα από 14 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου. Αμέσως οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν προς τους δύο άνδρες και μετά από μία άρτια και επαγγελματική προανάκριση που διενήργησαν, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν έλεγχοι στα σπίτια τους όπου βρέθηκαν συνολικά 13.430 ευρώ, τα οποία ήταν μέρος των χρημάτων που κλάπησαν από τον 75χρονο. Αυτό διαπιστώθηκε από το γεγονός ότι τα χαρτονομίσματα ήταν παλαιάς σειράς, που διαφέρουν κατά πολύ από τα σημερινά.

Επίσης, βρέθηκε μία τηλεόραση και είδη ένδυσης και υπόδησης αξίας 500 ευρώ, τα οποία όπως προέκυψε από την προανάκριση είχαν αγορασθεί από τον ένα εκ των δύο δραστών, με τμήμα των αφαιρεθέντων χρημάτων.

Να σημειωθεί ότι ο ένας εκ των δύο ανδρών, συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Η προανάκριση από το ΑΤ Αστερουσίων συνεχίζεται.