Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Οι πολίτες θα στείλουν τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη
1 year, 11 months ago
6

«Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο» τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος

Θράσος καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή το σχόλιο του Γιάννη Οικονόμου για τις δηλώσεις Τσίπρα σχετικά με τις ανατιμήσεις στην αγορά ενέργειας.

Λουδοβίκοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η Ελλάδα είναι πάλι σήμερα πρωταθλήτρια στην ακριβότερη τιμή χονδρικής και σημείωνει ότι τα προβλήματα των πολιτών για τους «Λουδοβίκους του Μαξίου μοιάζουν σαν ένας ξένος κόσμος. Ούτε τους ενδιαφέρει, ούτε θέλουν να τα αντιμετωπίσουν».

Αναλυτικά η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου έχει ως εξής:

«Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο. Αφού πρώτα μας είπαν ότι δεν θα μειώσουν τον ΕΦΚ για να μην κερδίσουν όσοι «έχουν Καγιέν» σήμερα ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη είπε στους πολίτες ότι τελικά οι τιμές στην λιανική είναι καλές και δεν χρειάζεται να διαμαρτύρονται. Και ας είναι πάλι σήμερα πρωταθλήτρια η Ελλάδα με την ακριβότερη τιμή χονδρικής στα 268 ευρώ, ενώ Ισπανία και Πορτογαλία έχουν 85 ευρώ.

»Για τους Λουδοβίκους του Μαξίμου τα προβλήματα των πολιτών μοιάζουν σαν ένας ξένος κόσμος. Ούτε τους ενδιαφέρει ούτε θέλουν να τα αντιμετωπίσουν. Να είναι σίγουροι όμως ότι οι πολίτες θα στείλουν τον λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη. Η προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη η κοινωνία θα έρθει και θα φέρει την απαραίτητη πολιτική αλλαγή.

»Τέλος, συνιστούμε τον κ. Οικονόμου να είναι πιο προσεκτικός στις αναφορές του για «παλαιό», καθώς είναι εκπρόσωπος ενός Μητσοτάκη».

Ψέμα ολκής

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε χαρακτηρίσει «ψέμα ολκής» τον «ισχυρισμό του κ. Τσίπρα πως η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο η μέση τιμή στην χονδρεμπορική αγορά στην Ελλάδα ανήλθε σε 272,68ευρώ/MWh, όντας χαμηλότερη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ρουμανία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιταλία», ενώ σε ότι αφορά την λιανική τιμή την οποία και πληρώνουν οι πολίτες ο κ. Οικονόμου είχε τονίσει ότι ήταν χαμηλότερη του ευρωπαϊκού μεσύ όρου τον Μάρτιο.

in.gr