ΗΠΑ – Νεκρό μωρό μόλις οκτώ ημερών μετά από επίθεση πίτμπουλ
22 days ago
6

Συγκλονίζει η είδηση που έρχεται από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Βόρεια Καρολίνα. Ένα αγοράκι μόλις οκτώ ημερών έχασε τη ζωή του από επίθεση πίτμπουλ μέσα σε ένα σπίτι στη συγκεκριμένη αμερικανική πολιτεία.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, το θηλυκό σκυλί κατασχέθηκε από την υπηρεσία ελέγχου ζώων της κομητείας Τζόνστον και θα υποβληθεί σε ευθανασία μετά από 72 ώρες. 

Ο θάνατος χαρακτηρίστηκε ως ατύχημα

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της πόλης Kένλι, Τζος Γκίμπσον, χαρακτήρισε τον θάνατο ατύχημα και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του βρέφους. Παραμένει ασαφές προς το παρόν εάν κάποιος θα λογοδοτήσει για την επίθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιθέσεις σκυλιών είναι συχνές στη Βόρεια Καρολίνα. Τον Μάιο, η 10 μηνών Μάλια Σκοτ ​​Γουίνμπερι, από την κομητεία Τζόνστον, δέχτηκε επίθεση και σκοτώθηκε από δύο οικογενειακά Ροτβάιλερ, ενώ ο πατέρας της είχε βγει για λίγο έξω.

Τον Σεπτέμβριο, ο 7χρονος Tζάιντεν Χέντερσον, από το Γκάρνερ, επίσης στην κομητεία Τζόνστον, δέχθηκε επίθεση και σκοτώθηκε από δύο πίτμπουλ που ανήκαν σε έναν γείτονα.

Σε εθνικό επίπεδο, κατά την περίοδο 2005 – 2020, 568 Αμερικανοί έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις σκύλων, αναφέρει το dogbites.org.