Ηράκλειο: 110 χιλιοστά νερού σε 4 ώρες -Καθιζήσεις, πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι [εικόνες & βίντεο]
11 months, 10 days ago
6

Η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει για μία ακόμη φορά σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Κρήτης.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε κάποιες περιοχές του Ηρακλείου έπεσαν 110 χιλιοστά νερού μέσα σε τέσσερις ώρες, με συνέπεια να πλημμυρίσουν δρόμοι και γεφύρια, αλλά και να σημειωθούν καθιζήσεις και κατολισθήσεις σε δρόμους, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση οχημάτων.  

Καθιζήσεις σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου

Περιοχές όπως ο Πύργος, ο Χάρακας και τα Σαμάνια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες, δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης. «Τα συνεργεία μας είναι επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση του καιρού. Το νερό που έπεσε μέσα σε τέσσερις ώρες έφτασε τα 110 χιλιοστά, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Έχουν πλημμυρίσει γεφύρια και παρά το γεγονός ότι επιχειρούν συνεχώς τα συνεργεία, αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται, το πρόβλημα επαναλαμβάνεται», δήλωσε και ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις που δεν είναι αναγκαίες.

Λόγω καθιζήσεων, ο επαρχιακός δρόμος Ηρακλείου- Βουτών έκλεισε ένα χιλιόμετρο πριν από την είσοδο στον οικισμό, με απόφαση της περιφέρειας Κρήτης. Πολλά προβλήματα, με κατολισθήσεις βράχων, υπάρχουν και στον δήμο Βιάννου, τόσο στο επαρχιακό όσο και στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Για λόγους ασφαλείας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφασίστηκε από την πολιτική προστασία το κλείσιμο των παρακάτω οδών:

  • Δημοτική οδός από Κερατόκαμπο προς Άρβη
  • Δημοτική οδός από  Άρβη προς Ψαρή Φοράδα Τέρτσα
  • Η γέφυρα στον ποταμό Αναποδάρη στην Δέρματο
  • Από Τέρτσα προς Μύρτος

Εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής έχει υπερχειλίσει ο Αναποδάρης και η δημοτική αρχή Αρχανών Αστερουσίων έκλεισε τη γέφυρα στην Καλυβιανή, ενώ σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο υπάρχουν φερτά υλικά και πέτρες. Κλειστός είναι ο δρόμος από Καλύβια προς Μεσοχωριό και από Λιγόρτυνο προς Μεσοχωριό.  

Υπερχείλισε ο Αναποδάρης

Καθιζήσεις, κατολισθήσεις και φερτά υλικά προκαλούν προβλήματα στις μετακινήσεις