Ηράκλειο: Ειδικός πραγματογνώμονας για το «φονικό» δέντρο της Λ.Δημοκρατίας
1 year, 7 months ago
6

Αναμένεται να ζητήσουν και τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Μήνυση κατέθεσε η οικογένεια του 51χρονο, που καταπλακώθηκε από δέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ αναμένεται να ζητήσει και τη συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη λεωφόρο Δημοκρατίας και κόστισε την ζωή του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου, προκαλώντας μεγάλη θλίψη στην περιοχή.

  • Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Χαροπαλεύει οδηγός μηχανής που τραυματίστηκε σε τροχαίο

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ειδικός πραγματογνώμονας από τη Διεύθυνση Δασών αναμένεται, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξετάσει το συγκεκριμένο δέντρο, που έκοψε το νήμα της ζωής στον 51χρονο Παναγιώτη Μητρέλο.

Πέραν της εισαγγελικής παραγγελίας για προκαταρκτική εξέταση για τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα, στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Δασών μπαίνουν δύο ερωτήματα: τόσο το αν είχαν γίνει οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, όσο και το αν το δέντρο είχε κάποιο πρόβλημα που οδήγησε στην πτώση. Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση, πάντως, δεν προκύπτει ότι υπήρξε επίσημη αναφορά για πρόβλημα στο συγκεκριμένο δέντρο.

Την ίδια ώρα έχει κατατεθεί μήνυση από την πλευρά της οικογένειας. Πρόκειται, μάλιστα, να ζητηθεί από την πλευρά των συγγενών του άτυχου 51χρονου και η συνδρομή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Τι είπε παράγοντας του Δήμου Ηρακλείου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πολιτικός Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, διέψευσε ότι είχε γίνει καταγγελία και υποδείξεις για το συγκεκριμένο δέντρο ως προς την επικινδυνότητά του.

Σημείωσε ότι «σε ότι αφορά την πολιτική προστασία του δήμου Ηρακλείου και τη Δημοτική Αστυνομία που καθημερινά δέχεται καταγγελίες για διάφορα προβλήματα καθημερινότητας, δεν είχε υποδειχθεί το συγκεκριμένο δέντρο από κανένα». 

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι «εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι από την Υπηρεσία Πρασίνου, το συγκεκριμένο δέντρο, το τεράστιο αυτό πεύκο στη Λ. Δημοκρατίας είχε ελεγχθεί στις αρχές του καλοκαιριού, είχε περιποιηθεί και είχε κλαδευτεί μέσα στο πλαίσιο των κανόνων και των λειτουργιών που προβλέπει η νομοθεσία, καθόσον ο επόπτης του πρασίνου είναι και γεωπόνος που παρακολουθεί αυτά τα δέντρα».

Ο κ. Παττακός ωστόσο υπογράμμισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζεται το γεγονός, «είναι ένα τεράστιο γεγονός ένα τραγικό γεγονός, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Το δέντρο ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου, λογικό είναι και φυσικό η κοινή γνώμη να είναι ανήσυχη και να ζητάει ευθύνες και αυτές οι ευθύνες προκειμένου να αποδοθούν – αν υπάρχουν ευθύνες και όπου υπάρχουν – πρέπει να περιμένουμε με υπομονή την έρευνα η οποία έχει ξεκινήσει και δε θα αργήσει να ολοκληρωθεί όχι μόνο από την πλευρά του δήμου».

in.gr