Ιστιαία: Μια γυναίκα και 2 άνδρες είχαν ρημάξει τα αγροκτήματα με σύκα -Εκλεψαν σχεδόν 4 τόνους
6 months, 15 days ago
6

Η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα που είχαν ρημάξει τα αγροκτήματα με σύκα το τελευταίο διάστημα, καθώς σε έξι «χτυπήματα» είχαν αρπάξει σχεδόν 4 τόνους.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνα και δύο αλλοδαπούς, μία 39χρονη και ένας 29χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Οι συγκεκριμένοι από τις 16 έως τις 26 Αυγούστου- περίοδος συγκομιδής σύκων- είχαν αφαιρέσει συνολικά 3 τόνους και 950 κιλά σύκων, αξίας 13.700 ευρώ.

Κλοπή σύκωνΟι δράστες αποθήκευαν τα σύκα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι/ Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.

Πώς έπιασαν τους κλέφτες σύκων

Η αστυνομία άρχισε να παρακολουθεί ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ιστιαία, το οποίο οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα σύκα που έκλεβαν. Εκεί εντοπίστηκαν ο 30χρονος και η 39χρονη, τη στιγμή που έφταναν, προκειμένου να μεταφέρουν τα σύκα, για να τα πουλήσουν.

Στο εγκαταλελειμμένο σπίτι αλλά και στην οικία του 30χρονου- όπου εντοπίστηκε ο 29χρονος- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51 τελάρα με αποξηραμένα σύκα, συνολικού βάρους 1 τόνου και 250 κιλών, αξίας 4.500 ευρώ. Ο 30χρονος που συνελήφθη έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές, για παρόμοια αδικήματα.

Σύκα σε τελάρα

13.700 ευρώ αξίζουν τα σύκα που έκλεψαν οι συλληφθέντες/ Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.