Ιστορία τρέλας: Ποιος είναι ο Ολλανδός επενδυτής στην Ελλάδα με το 0,3 ευρώ χρέος στην εφορία
1 year, 4 months ago
6

Ηρθε στην επικαιρότητα με αφορμή ένα ποστ που ανέβασε, όταν θέλησε να κάνει μια αγοραπωλησία για να επεκτείνει την επιχείρησή του και συνάντησε πρόβλημα με την εφορία γιατί… χρωστούσε 0,3 ευρώ.

Εξαλλος εγραψε στο facebook:

«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης λόγω των χρεών μου προς το ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με εμποδίζουν να κάνω μπίζνες για 3 λεπτά του ευρώ», έγραψε στην συγκεκριμένη ανάρτηση πάνω από τη φωτογραφία με τη συγκεκριμένη οφειλή στην εφορία. Και συνέχιζε με ολίγα γαλλικά για την εφορία και τους πολιτικούς…

Το έγγραφο της εφορίας με το χρέος των 0,3 ευρώ… που ανάρτησε στον λογαριασμό του ο Λάουρενς Χάρτμαν

Είναι ελληνο-ολλανδός οινολόγος
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Λάουρενς Χάρτμαν, ή Λαυρέντης όπως είναι γνωστός στους Ελληνες φίλους του, τα έχει βάλει με το ελληνικό «σύστημα». Ο ελληνο-ολλανδός οινολόγος, που εδώ και πάνω από 10 χρόνια έχει έρθει να ζήσει και να επενδύσει στην Ελλάδα- μαζί με την συζυγό του Ανέτ διατηρούν από το 2006 το οινοποιείο «Καρανίκα» στο Αμύνταιο-, το 2016 είχε κάνει μια ανάρτηση που είχε γίνει viral.

Προκάλεσε το ενδιαφέρον του τύπου, αντιδράσεις των Δημάρχων , χιλιάδες σχόλια στα social media και είχε πυροδοτήσει μια ολόκληρη συζήτηση για το πότε και γιατί κλείνουν λόγω κακοκαιρίας τα σχολεία στην Ελλάδα.

Ο Λάουρενς Χάρτμαν στο οινοποιείο του στο Αμύνταιο

Ολα είχαν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2016 όταν θέλησε να πάει τον γιό του Γιόρις στο σχολείο αλλά το βρήκε κλειστό. Και όμως είχε ακούσει στην τηλεόραση οτι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά. Αλλωστε λίγο χιόνι είχε ρίξει και το χιόνι δεν είναι κάτι άγνωστο στο Αμύνταιο. Θυμωμένος λοιπόν από το γεγονός οτι το σχολείο είχε κλείσει για λίγους πόντους χιόνι γύρισε στο σπίτι του και ανέβασε ένα πόστ:

«Μία νιφάδα και τα μαμόθρεφτα της Ευρώπης δεν μπορούν να πάνε σχολείο... Πώς θα μεγαλώσουν τα Ελληνόπουλα; Πώς θα πολεμήσουν την κρίση, τη γραφειοκρατία, την πλουτοκρατία, τον Ερντογάν, τον ISIS, την εγκληματικότητα, αν με την πρώτη δυσκολία τρέχουν στην αγκαλιά της μαμάς; Τα λυπάμαι, δεν υπάρχει ελπίδα» έγραψε.

Λίγη ώρα μετά εκατοντάδε,ς αν όχι χιλιάδες ήταν οι απαντήσεις που δέχθηκε, Αλλοι συμφωνούσαν και άλλοι είχαν θυμώσει με τον τρόπο που είχε αναφερθεί στα μαμόθρευτα ελληνόπουλα. Μιλώντας τότε στους δημοσιογράφους ο Λάουρενς είχε πεί:

«Δεν το πίστευα αυτό που έγινε, έκανα δύο σχόλια πάνω στη στιγμή και άκουσα μέχρι και «να γυρίσεις πίσω στην Ολλανδία αν δεν σ’ αρέσει εδώ».

Να σημειωθεί οτι παρά το όνομά του, ο Λάουρενς είναι μισός Ελληνας. Κατάγεται από Ελληνίδα μητέρα και Ολλανδό πατέρα. Γεννήθηκε όμως και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Κάποια στιγμή αποφάσισαν με τη γυναίκα του να πραγματοποιήσουν αυτό που ονειρεύονταν και να φτιάξουν ενα υψηλής ποιότητας κρασί. Επέλεξαν την Ελλάδα, το Αμύνταιο και τα τελευταία χρόνια τα κρασιά τους, ειδικά τα αφρώδη έχουν κερδίσει τον κόσμο των οινόφιλων.

Ο αφρώδης οίνος Καρανίκας έχει δεχθεί πολύ θερμής υποδοχής από τους οινόφιλους

Ο Λάουρενς αυτό που ήθελε να σχολιάσει με την αναρτησή είναι η ευκολία με την οποία κλείνουν τα σχολεία. Η κουλτούρα της ήσσονος προσπάθειας. Οπως είχε δηλώσει τότε:

«Στη Φλώρινα είμαστε, χιόνι έχουμε πολλούς μήνες τον χρόνο. Αλλά δεν είναι μόνο το χιόνι, τα σχολεία κλείνουν με το παραμικρό. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό το πράγμα. Και εντάξει, το Λύκειο να κλείσει γιατί τα παιδιά έρχονται από τα χωριά που είναι μακριά, αλλά τα παιδιά του Δημοτικού μένουν όλα κοντά. Αν όμως δεν μάθουν τα παιδιά μας να πάνε με το χιόνι σχολείο, τι θα κάνουν μετά; Φυσικά, οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται για την προστασία τους, αλλά η υπερβολική προστασία στο τέλος τα εκθέτει».

Η αντίδραση του Λάουρενς προκάλεσε μια ολόκληρη συζήτηση για το πότε πρέπει να κλείνουν τα σχολεία και αν δικαιολογείται υπό την πίεση των μαθητών να μην γίνονται μαθήματα με οποιαδήποτε αφορμή. Το ότι άλλωστε οι Δήμαρχοι δέχονται πιέσεις να κλείσουν τα σχολεία με την πρώτη ευκαιρία το παραδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμυνατίου Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης:

«Η πίεση βέβαια που δεχόμαστε για να τα κλείσουμε είναι έντονη». Από ποιους; «Από μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέσα στο γενικότερο κλίμα της λούφας», είχε πεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επόμενη ημέρα του επεισοδίου, μαθητές του 3ου Λυκείου Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο δημαρχείο Εορδαίας για την απόφαση του δημάρχου να μην κλείσουν τα σχολεία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Οπως έλεγαν «δεν είναι σωστό να περιμένουμε μισή ώρα στο κρύο τα λεωφορεία με κίνδυνο την υγεία μας»….