«Καμπανάκι» του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου: Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια
1 year, 8 months ago
6

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωσθεί 13 περιστατικά στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενώ ένα είναι υπό διερεύνηση

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αναφορικά με την λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου κάνοντας έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν με συνέπεια τα μέτρα προφύλαξης από τα τσιμπήματα κουνουπιών.

Μέχρι σήμερα έχουν διαγνωσθεί 13 περιστατικά στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ένα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενώ ένα είναι υπό διερεύνηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Κατά την τρέχουσα περίοδο 2022, έως τις 26/07/2022, έχουν διαγνωσθεί συνολικά 13 περιστατικά λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 έχουν εκτεθεί σε Δήμους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (σε αστικές, περι-αστικές και αγροτικές περιοχές), το ένα σε Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και ένα είναι υπό διερεύνηση. Κατά τη φετινή περίοδο μετάδοσης, καταγράφηκε σχετικά νωρίς η κυκλοφορία του ιού και η εμφάνιση περιστατικών (και σε αστικό ιστό, στη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης). Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας, στη βόρεια, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Επιπλέον, έχει καταγραφεί η κυκλοφορία του ιού σε κουνούπια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κατά το προσεχές διάστημα, αναμένονται και άλλα περιστατικά στη χώρα, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ως εκ τούτου, συστήνουμε να λαμβάνετε ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια με συνέπεια, σε όλη την επικράτεια. Ιδιαίτερη προσοχή στη λήψη μέτρων χρειάζεται σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, που κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν πιο σοβαρά από τη λοίμωξη».