Κακλαμάνης στον Realfm 97,8: Αν δεν κάνουμε την τρίτη δόση κινδυνεύουμε να βρεθούμε ενώπιον πανδημίας των εμβολιασθέντων
2 years, 5 months ago
6

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα για τα νέα μέτρα για την πανδημία.

Σχετικά με τα μέτρα και την εξαίρεση της εκκλησίας από τα τεστ είπε ότι “να υπενθυμίσω ότι είχα πει πάλι σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου, ότι πάντα ήμουν υπέρ της σκληρής γραμμής. Η θέση μου το περσινό καλοκαίρι ήταν ότι δεν κερδήθηκε ο πόλεμος, κερδήθηκε η μάχη. Ο COVID είναι εδώ και θέλει μεγάλη προσοχή. Τότε, κατηγορήθηκα από γνωστά παπαγαλάκια ότι σαμποτάρω την πολιτική της κυβέρνησης. Μετά από λίγο καιρό δικαιώθηκα δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού”.

“Τα χθεσινά μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, περιμένω να δω το δια ταύτα, δηλαδή την εφαρμογή τους. Έχω κάποιες ενστάσεις που φοβάμαι, ενώ τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση, δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν” πρόσθεσε.

“Στα γήπεδα γίνεται έλεγχος στην είσοδο, πάω συχνά εγώ, φοράμε την μάσκα μας και όταν μπούμε στο γήπεδο – όσοι είμαστε αναγνωρίσιμοι συνεχίζουμε να φοράμε τη μάσκα- οι περισσότεροι όμως δεν φορούν. Εκεί ποιος θα πάει να ελέγξει; Τους φιλάθλους των γνωστών θυρών ποιος θα πάει να τους ελέγξει; Η αστυνομία; Θα γίνει πατιρντί. Οι εκπρόσωποι από τις ομάδες; Το βλέπω μάλλον αδύνατο. Έρχομαι τώρα στο επίμαχο θέμα της εκκλησίας. Εγώ στηρίζω την τελευταία δήλωση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κατέληξε στο ότι πει η επιστήμη. Η ιεραρχία θα στηρίζει ότι πει η επιστήμη. Δεν αναφερόταν ειδικά για τους εμβολιασμούς, αναφερόταν γενικά για μέτρα κατά της πανδημίας” περιέγραψε.

“Εκτιμώ ότι δεν έγινε κάποια παρέμβαση χθες της εκκλησίας ώστε να εξαιρεθούν οι πιστοί που θα μπαίνουν στους ναούς από τα rapid test. Προφανώς, ήταν απόφαση της επιτροπής ή της κυβέρνησης ή και των δύο μαζί. Αν η επιτροπή συστήσει ότι πρέπει οι πιστοί, που μπαίνουν στις εκκλησίες, να κάνουν rapid test, εκτιμώ ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα το υιοθετήσει γιατί η φράση του ήταν ότι πει η επιστήμη. Αυτό πρέπει να στηρίξουμε και όχι να κάνουμε θετικά ή αρνητικά κριτική. Εγώ δεν έχω φοβηθεί το πολιτικό κόστος. Υπενθυμίζω ότι είχα εισηγηθεί υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους εργαζόμενους στην εστίαση και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό το καλοκαίρι” υπογράμμισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

“Διάβαζα μια άρθρο σε αμερικάνικη εφημερίδα ότι χτυπώ το καμπανάκι πως “κινδυνεύουμε” κάποια στιγμή αν δεν πάμε όσοι εμβολιαστήκαμε να κάνουμε την τρίτη δόση – εγώ πήγα 8 Οκτωβρίου και την έκανα- να βρεθούμε ενώπιον πανδημίας των εμβολιασθέντων. Η ανοσία μετά τους 6 μήνες αρχίζει να φθίνει. Δεν θα είναι μια πανδημία όπως βλέπουμε με τους ανεμβολίαστους. Οι περισσότεροι θα το περνάμε στο σπίτι μας, λίγοι θα νοσηλευτούμε και ακόμα πιο λίγοι θα μπούμε στις ΜΕΘ. Σχεδόν κανείς δεν θα πεθάνει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει καμπάνια στους ανθρώπους που έσπευσαν να εμβολιαστούν και είναι περίπου το 60%. Μια υπενθύμιση ή ένα σπρώξιμο θα τους στείλει να κάνουν και την τρίτη δόση τους. Το θεωρώ πολύ σημαντικό” τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

“Θέλω να ακούσω ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Άκουσα τι είπε χθες ο φίλος μου ο Θάνος Πλεύρης, καλά είναι, αλλά το ΕΣΥ πρέπει να αποκτήσει μόνιμους γιατρούς στις κενές οργανικές θέσεις. Γιατρούς και νοσηλευτές” κατέληξε.

 

in.gr