Κακοκαιρία «Αθηνά»: Δοκιμάζεται ξανά η Εύβοια – Πλημμυρισμένα πάνω από 200 σπίτια – Εικόνες βιβλικής καταστροφής
2 years, 6 months ago
6

Ώρες αγωνίας έζησαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι στην βόρεια Εύβοια, οι οποίοι καταγγέλλουν πως η περιοχή είναι ανοχύρωτη και δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες καια τα βίντεο του protothema.gr ο δρόμος από την Κοτσικιά προς το Λουτρό έχει καταστραφεί.

Μηχανήματα έργου από το πρωί προσπαθούν να καθαρίσουν το σημείο για να μπορέσουν να περάσουν τα οχήματα με τους κατοίκους που θέλουν να φτάσουν στην παραλία.

voreia_euvoia_paralia_plimmires
voreia_euvoia10
voreia_euvoia9
voreia_euvoia_paralia
voreia_euvoia8
Στη θάλασσα έφτασαν ψυγεία και άλλα πράγματα από τα μαγαζιά και τα σπίτια των κατοίκων

«Είμαστε ανοχύρωτοι. Δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα. Πρέπει να μας βοηθήσουν», ανέφερε κάτοικος της περιοχής. «Το καλοκαίρι καήκαμε. Τώρα θα πνιγούμε; Πρέπει να μας βοηθήσουν. Δεν κοιμηθήκαμε το βράδυ από τον φόβο μας. Έχουν κοπεί δρόμοι, έχουν γίνει κατολισθησεις έχουν πέσει δέντρα.», συνέχισε στις δηλωσεις του στο protothema.gr ο ιδιος κατοικος.

evoia_plimmires2
evoia_plimmires

 

voreia_euvoia3
voreia_euvoia2
voreia_euvoia

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά σπίτια στο Λουτρό της Κοτσικιάς έχουν πλημμυρίσει, με τους κατοίκους να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους», είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης«Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε ο κ Κελαϊδίτης που βρίσκεται στην πληττόμενη περιοχή, στην παραλία του Αχλαδίου. Ο δρόμος από την περιοχή της Κοτσικιάς προς τα Λουτρά έχει κοπεί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μαντουδίου  Γιώργο Τσαπουρνιώτη, έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια, ενώ όλο το βράδυ σωστικά συνεργεία μετέφεραν ηλικιωμένους σε ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλημμυρισμένα σπίτια ξεπερνούν τα 200.

Για την ώρα το φαινόμενο της κακοκαιρίας έχει εξασθενήσει στην Βόρεια Εύβοια, όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για το επόμενο διάστημα.

voreia_euvoia6
voreia_euvoia5
voreia_euvoia7

protothema.gr