Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Σκοτείνιασε ο ουρανός της Αττικής – «Σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων»
2 years, 5 months ago
6

Την επέλασή της στη χώρα συνεχίζει ακάθεκτη η κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής έναν νεκρό στην Εύβοια και σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική.

Η πρωτεύουσα βρέθηκε από το πρωί της Πέμπτης στο μάτι των έντονων καιρικών φαινομένων, με το κύμα πάντως -το οποίο έχει κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες- να παραμένει ενεργό και να «χτυπά» εκ νέου τα επόμενα λεπτά.

Ήδη, ο ουρανός στην Αττική έχει σκοτεινιάσει και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνα φαινόμενα τα οποία θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, σε λίγη ώρα έρχεται «πυρήνας καταιγίδων» από τον Σαρωνικό και θα κινηθεί προς την Αττική.

«Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή» υπογραμμίζει ο ίδιος. 

Στο ίδιο μήκος και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος σημείωσε νωρίτερα πως το βαρομετρικό χαμηλό βρισκόταν προς το βόρειο Ιόνιο, γι’ αυτό και ο καιρός τώρα στην Αττική είχε ανοίξει και είχε ηλιοφάνεια.

Όπως είπε, σε εξέλιξη είναι δύο πολύ ισχυρά μέτωπα καταιγίδων:

Το ένα, όπως εξηγεί στο CNN, αναπτύσσεται προς το ανατολικό Αιγαίο και δίνει ισχυρές και βροχές και καταιγίδες, με τον ίδιο να προειδοποιεί πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες γιατί θα χτυπήσει τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα φτάσει μέχρι και την περιοχή της Χαλκιδικής και την βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Όσον αφορά το δεύτερο μέτωπο καταιγίδων, στροβιλίζεται μέσα στο Ιόνιο και επηρεάζει τα νησιά του Πελάγους και τα δυτική ηπειρωτικά τμήματα. Το κύμα κακοκαιρίας αυτό φέρνει αστάθεια και στην Αττική, με αποτέλεσμα τις επόμενες ώρες, κυρίως προς το απόγευμα, να δούμε και πάλι επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα πληγούν τις επόμενες ώρες είναι τα παράλια της Πελοποννήσου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και αργότερα και πάλι τα νησιά του Αιγαίου θα δεχτούν και πάλι μεγάλες ποσότητες βροχής.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για την περιοχή της Αττικής, γιατί θα έχουμε σε εξέλιξη διαδοχικά κύματα καταιγίδων» επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης στο ίδιο μέσο.

 

in.gr