Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Κλειστά και την Πέμπτη τα σχολεία στην Αττική
3 months, 24 days ago
6

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίδα» να υποχωρεί σταδιακά από τη χώρα, ωστόσο οι πολικές θερμοκρασίες και ο παγετός που έχει αφήσει πίσω της δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των σχολείων στην Αττική για ακόμη μια ημέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα τα σχολεία στην Αττική ήταν κλειστά, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε ούτε τηλεκπαίδευση τις δύο τελευταίες ημέρες.

«Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου σε όλη την Αττική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο λόγος που οι εκπαιδευτικές δομές θα παραμείνουν κλειστές είναι για την «πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών».

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως υπήρξαν σχετικές συστάσεις και εισηγήσεις των οικείων Δήμων.

Τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση

Αγνωστο παραμένει προς το παρόν το τι μέλλει γενέσθαι με την τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Πολιτική Προστασία θα κηρύξει γενική αργία και για την αυριανή ημέρα, όπως συνέβη την Τρίτη και την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η μετακίνηση μέρους του δυναμικού προσωπικού στα σχολεία.