«Καλά, ούτε ο Σερζ Λατούς έχει δόντια;» -Το Twitter θέτει τα δικά του ερωτήματα [εικόνες]
2 months, 22 days ago
6

Η ιστορία με τον Σερζ Λατούς έγινε γνωστή με την επίσκεψη του βολιβιάνου Εβο Μοράλες στην Αθήνα.

Μια φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «ολιγαρκούς αφθονίας» είχε προκαλέσει την αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην ανταπάντησή του, ο Πρωθυπουργός του είχε συστήσει να διαβάσει τον γάλλο φιλόσοφο Λατούς. Ηταν ένας ιδιαίτερος πολιτικός καβγάς για το ποιός διαβάζει ποιούς φιλοσόφους και έτσι γνωρίσαμε τον (άγνωστο) Σερζ Λατούς, γάλλο διανοητή που λέει και γράφει ανοησίες για το τέλος του ευρώ.

Οπως ήταν φυσικό ο καυγάς μεταφέρθηκε στο Twitter και τα σχόλια ήταν πολλά. Το Twitter έχει επισημάνει από καιρό το φαινόμενο με την κακή οδοντοστοιχία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε στη μακρά λίστα και τον Σερζ Λατούς!

  • Πεστε με κακιά, δε με νοιάζει κιόλας, αλλά ακόμα κι αυτούς που επικαλείται ο Συριζα, όπως ο Σερζ Λατους, δεν έχουν δόντια. Αυτός εδώ το τερμάτισε γιατί έχει και χρυσά δόντια στην κάτω γνάθο

Το 2011 ο Σερζ Λατούς προέβλεπε με σιγουρια κατάρρευση του ευρώ “επόμενους μηνες”. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του επιστήμονος που μελετά ο ΠΘ και συστήνει (sic) και σε άλλους.

Αυτός είναι ο γάλλος οικονομολόγος Σερζ Λατούς, που θαυμάζουν ο Τσίπρας και οι συντροφόι του; Που τους εμπνέει τον όρο «ολιγαρκής (λιτή) αφθονία». Τι ζούμε,φίλοι; Δεν μπορεί να είναι παραγματικά όλα αυτά. Μάλλον βιώνουμε κάποιον συλλογικό,ψυχεδελικό εφιάλτη των εκδόσεων Ζισκάρ.

Πωπώ, πώς τα λέει ο Λατούς ρε φίλε ! Τί γράφει το άτομο !

Κάνει παρατήρηση ο τσίπρας (!) στ Κυριάκο επειδή δεν γνωρίζει, λέει, τ Λατούς, που είχε πει να φύγουμε από τ € και να πάμε στη μνα και που ο μέσος Γάλλος αν ακούσει ‘Λατούς’ γελάει (κι αν τον ξέρει).
Πάει, έχει ξεφύγει. Την έχει δει Βυζαντινός Αυτοκράτωρ που θα υπάρχει όσο ζει.

Ρε συ Τσίπρα, εδώ δεν ξέρεις ότι η κόπρος ήταν του Αυγεία και όχι του Αυγέα, ότι δρέπουμε τους καρπούς και δεν τους θρέφουμε, ότι η επιτόπου στροφή είναι 180 και όχι 360 μοιρών, ότι το μοντέλο είναι η Ναόμι Κάμπελ και όχι η Ναόμι Κλάιν, ο Λατούς σε μάρανε πανάθεμά σε;;;;

Ο Λατούς υπάρχει για αναπληρωματικός. Ο πρωθυπουργός έχει συνεργαστεί με παγκοσμίους φήμης οικονομολόγους όπως το 2015 με τον Ερικ Τουσέν για το επαχθές και επονείδιστο χρέος.

Ο Σερζ Λατούς τον οποίο επικαλείται ο πρωθυπουργός έλεγε ότι «οι ημέρες του ευρώ είναι μετρημένες» – Επιχειρηματολογούσε υπέρ της αυτονομίας της Κρήτης και της καθιέρωσης παράλληλου κρητικού νομίσματος. #syriza_xeftiles #Σύριζα

Με το asset Γιανη χρεωθηκαμε 200 δις, με τον Λατους βλέπω να χάνουμε κ την Ακρόπολη… #Λατους

Ο Άβερελ της οικονομίας, έφαγε τον πλανήτη να βρει ένα οικονομολόγο να διαβάσει και διάλεξε τη διασταύρωση του Ντ’ Αρτανιάν με τον Κάπταιν – Ίλο. Αυτός είναι για fish sticks μάνα μου, όχι για μακρο-οικονομία. #Λατους

Εντονες αντιδρασεις για οσα ειπε ο Σερζ Λατους

Κανονικά θα έπρεπε να ψάξω να δω ποιος είναι αυτός ο Λατούς, αλλά έχω καλύτερους τρόπους να χάσω την ώρα μου.
 

Να εδώ ο Καρανίκας ψάχνει τον Λατούς ρε φίλε

Εγώ λέω, για να μη χάνουμε χρόνο, να αφήσουμε τον Λατούς και τις ιδέες του -όργωμα με βόδια και μουλάρια, μετακινήσεις με κάρα, χτίσιμο σπιτιών με πηλό κι άχυρο- και να πάμε κατευθείαν στους τροφοσυλλέκτες και τα εργαλεία από πυριτόλιθο.

δε πιστεύω να είστε τίποτα αστοιχείωτοι και να μην ξέρετε τον Λατούς;

Σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση η συνέντευξη του Γάλλου οικονομολόγου Σερζ Λατούς

Από γαλλικά : βουλεβουκουσε αβεκ μουα, σε σουα Ζετεμ/Ω/ ουι ζετεμ /μουα νον πλου/Ω μον αμουρ Σερζ Λατους