Καλαμάτα: Χάος στο συνέδριο της ΓΣΕΕ -Ανοιξαν οι πόρτες, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ [βίντεο]
2 months, 27 days ago
6

Χάος επικράτησε για δεύτερη ημέρα στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα το οποίο δεν ξεκίνησε ποτέ.

Μετά από 10 (!) ώρες και ειδικότερα στις 19.30 άνοιξαν οι πόρτες του συνεδριακού κέντρου, όμως έμπαινε όποιος ήθελε χωρίς κανέναν έλεγχο.

Σύμφωνα με το «Θάρρος» τα μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τότε το προεδρείο και ζήτησαν να γίνει έλεγχος σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε όσοι δεν ήταν σύνεδροι να αποχωρήσουν.

Τελικά, το συνέδριο δεν ξεκίνησε την Παρασκευή και είναι άγνωστο αν θα γίνει αύριο Σάββατο.

Το κλίμα είχε φανεί από το πρωί της Παρασκευής καθώς επικρατούσε έντονη φόρτιση μετά το «ντου» του ΠΑΜΕ χθες, Πέμπτη στην εναρκτήρια εκδήλωση.

Επί δέκα ώρες γίνονταν διαπραγματεύσεις στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ελιτ.

Σύμφωνα με το tharrosnews, στον χώρο του κέντρου και τις αίθουσες του ξενοδοχείου, βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι 600 σύνεδροι και εκπρόσωποι ξένων συνδικάτων αλλά και εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ.

Συγκεντρωμένοι από το πρωί έξω από το συνεδριακό κέντρο της Καλαμάτας για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος (από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος), τόνισε ότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να διεξαχθεί Συνέδριο, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για την παράταξη του ΠΑΜΕ. Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «εργοδοτικό συνδικαλισμό», «νόθους συνέδρους» και για παράνομο τρόπο με τον οποίο εκδόθηκαν και μοιράστηκαν οι κάρτες των Συνέδρων.