Καλάβρυτα: Εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες
2 years, 2 months ago
6

Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους.

Μετά από τεράστια επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις του οι τρεις αναρριχητές τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από το Σάββατο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha οι τρεις άνδρες έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους

Χθες σήμανε συναγερμός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στις αρμόδιες υπηρεσίες αφού από το βράδυ του Σαββάτου αγνοούνται οι 3 χιονοδρόμοι – χειμερινοί αναρριχητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της «μαυρολίμνης».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναζήτησε τους δύο άντρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Κέντρου, αλλά τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσε χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Αμέσως με οχήματα του Χιονοδρομικού, το προσωπικό του Κέντρου άρχισαν την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, Περιπολικό του Α.Τ.Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούσαν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από «μαυρολίμνη» έως Ύδατα της Στυγός. Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούσαν με drone αλλά και με επίγιες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους. 

in.gr