Καλλιακμάνης: Υπάρχουν οδηγίες για ήπια αντιμετώπιση του κόσμου από την ΕΛ.ΑΣ.
3 years, 27 days ago
6

Τι δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης

Για τα κορονοπάρτι που συνεχίζονται παρά την έξαρση των κρουσμάτων, αλλά και για την αλλαγή στάσης της αστυνομίας μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης,

Σε δύο διαφορετικές περιοχές της Αθήνας νεαροί διοργάνωναν ξέφρενα κορονοπάρτι με διασκέδαση μέχρι πρωίας. Εντούτοις η Ελληνική Αστυνομία, που προχώρησε σε συλλήψεις και στην επιβολή των σχετικών προστίμων.

Ειδικότερα, σε πάρτι που διοργάνωσε Ιταλός φοιτητής σε διαμέρισμα στο Σταθμό Λαρίσης, συμμετείχαν 21 άτομα συνολικά. Στον διοργανωτή, ο οποίος συνελήφθη, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ στους άλλους 20 από 300 ευρώ.

Επίσης, σε άλλο διαμέρισμα στα Ιλίσια εντοπίστηκαν 16 άτομα, με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν ένα άτομο ως διοργανωτή και να επιβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα των 3.000 και 300 ευρώ αντίστοιχα.

«Είναι σημαντική η πληροφορία, ειδικά στις περιπτώσεις των κορονοπάρτι. Δύσκολο να αντιληφθεί η αστυνομία τι γίνεται σε κάθε σπίτι. Οπότε ο μόνος τρόπος είναι η πληροφορία» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, ο ελεγκτικός ρόλος της ΕΛ.ΑΣ. στην τήρηση των μέτρων την έφερε απέναντι στον κόσμο. «Η Αστυνομία ανέλαβε το ρόλο και γι’ αυτό είναι στο κάδρο. Μπήκε απέναντι από τους πολίτες, για να αποτρέψει τη διασπορά του ιού».

Αλλαγή στάσης της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη;

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης, «υπάρχουν οδηγίες να υπάρχει ήπια αντιμετώπιση γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί. Και αυτό το έχουμε καταλάβει όλοι μας. Προσπαθούμε να μην υπερβαίνουμε τα εσκαμμένα».

Σημείωσε, δε, ότι πράγματι μειώθηκαν οι κλήσεις που βεβαίωναν οι αστυνομικοί για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

«Όμως δεν μπορούμε να τα αφήνουμε και ανεξέλεγκτα τα πράγματα. Έλεγχοι γίνονται. Χθες έγιναν 66.000 ελέγχους και είχαμε 1167 παραβάσεις» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει λευκή απεργία των αστυνομικών, υπάρχει ήπια αντιμετώπιση του κόσμου» δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής».

Το βίντεο του «Ινδιάνου»

Αναφορικά με τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, υπογράμμισε ότι ανέλαβε την υποστήριξη του ειδικού φρουρού που χτυπήθηκε στη Νέα Σμύρνη, από κοινού με τον Θάνο Πλεύρη.

«Να έρθει στο φως το πώς συνέβη το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη» σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας το βίντεο του «Ινδιάνου», βασικού κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, το οποίο τον παρουσιάζει την ώρα των επεισοδίων σε άλλη περιοχή της Αττικής να παίζει μπάσκετ, είπε: «Το αν υπάρχει ταυτοπροσωπία στο βίντεο θα φανεί στη συνέχεια».

«Δίχτυ» ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την παρέλαση 25η Μαρτίου

«Δίχτυ» ασφαλείας και δρακόντεια μέτρα ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την 25η Μαρτίου.

Και αυτό, διότι, μεταξύ άλλων, στην στρατιωτική παρέλαση θα υπάρχουν διεθνείς ηγέτες, ενώ την ίδια ώρα, θα απαγορεύεται στους πολίτες να προσεγγίσουν το κέντρο.

Θα υπάρχει ένα τζάμερ, το οποίο θα μπλοκάρει τα κινητά τηλέφωνα στην περιοχή.

Τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας θα είναι σε ισχύ από το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη, τα αστυνομικά μέτρα θα ξεκινούν από το αεροδρόμιο όπου θα φτάσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και θα καταλήγουν μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα, όπως υπογράμμισε ο αστυνονικός, καθ’ όλο το μήκος της παρέλασης θα υπάρχει αστυνομία.

«Η αστυνομία δεν θα επιτρέψει να γίνουν διαδηλώσεις. Ο κόσμος που θα θέλει να πάει στη δουλειά του, θα μπορεί να περάσει. Δεν θα μπορεί να σταθεί σε συγκεκριμένο σημείο» πρόσθεσε.

Επίκληση στην ατομική ευθύνη του καθενός έκανε η κ. Βαρελά, ώστε να μη δημιουργηθούν συνωστισμοί από τον κόσμο για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

in.gr