Καλοκαίρι στην Αθήνα; 4 πλατείες που θα μας κάνουν να ξεχαστούμε
1 year, 10 months ago
6

Η Αθήνα αν και μοιάζει μουντή και μονότονη ώρες ώρες, διαθέτει μερικές πλατείες που τραπεζοκαθίσματα απλώνονται και οι παρέες περνούν τις ώρες τους ευχάριστα, κάτω από τη σκιά των δέντρων. Σε γειτονιές του κέντρου και στις πλατείες της Αθήνας, μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή φαγητό σε πεζόδρομους και πλατείες, ξέγνοιαστα και μακριά από τη φασαρία του αστικού ιστού.

Πλατεία Αυδή

 

Σε αυτή την όμορφη πλατεία του Μεταξουργείο θα βρείτε σταθερές αξίες που αγαπούν όλοι οι λάτρεις του κέντρου, με κορυφαίο τον Μπλε Παπαγάλο. Αυτό το ρετρό μαγαζί της περιοχής, με swing μουσική και φερ φορζέ καθίσματα είναι το σήμα κατατεθέν της πλατείας. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ καφέ, σνακ και κοκτέιλ.

 

Δίπλα, θα βρείτε την Γαλιάντρα, αυτή τη μοντέρνα καντίνα που μόλις άνοιξε έγινε talk of the town και όχι άδικα αφού είναι ένας πανέμορφος, πρωτότυπος χώρος με μοναδικό street food. Αντί για τραπέζια θα δείτε πολύχρωμα βαρέλια και σειρές από λαμπάκια που παραπέμπουν σε φεστιβάλ φαγητού.

Μια άλλη κλασική επιλογή στην πλατεία είναι οι Σεϋχέλλες, με την μοντέρνα κουζίνα τους και πιάτα που θα λατρέψετε.

Πλατεία Προσκόπων

Η Πλατεία Προσκόπων είναι ένα από τα σημεία που χτυπά η καρδιά του Παγκρατίου. Παρότι βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, όσοι κάθονται σε ένα από τα μαγαζιά της απολαμβάνουν μια από τις ήρεμες γωνιές της πόλης. Πλέον, η πλατεία προσφέρει αρκετές επιλογές σε καφέ, ποτό ή φαγητό για κάθε στιγμή της ημέρας.

  • Βρείτε εδώ τα καλύτερα spot της.

Πλατεία Βραζιλίας

 

Πρόκειται για τη γνωστή πλατεία στα Ιλίσια που έγινε αρκετά δημοφιλής χάρη στο Lot 51 ένα φρέσκο all day cafe bar που έδωσε ζωή στην πλατεία.

Παράλληλα, μια must στάση όσων ζουν κοντά στη πλατεία είναι το Τρομερό Παιδί, το οποίο είναι ένας από τους πιο ξεχωριστούς φούρνους της πόλης. Ολόφρεσκες μπαγκέτες και διάφορα είδη ψωμιού, χειροποίητες σφολιάτες, γλυκά και διάφορες άλλες λαχταριστές νοστιμιές είναι όσα θα βάλουν το Τρομερό Παιδί στην καθημερινότητά σας.

Πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Ίσως πολλοί να μην την ξέρουν με το όνομά της, ωστόσο όλοι την έχουν επισκεφθεί χάρη στο κλασικό Χοροστάσιο ή στα κομψά μαγαζάκια που βρίσκονται κρυμμένα στα στενά της.

 

Μια από τις κορυφαίες επιλογές είναι το Odori Vermuteria di Atene, με την εντυπωσιακή διακόσμησή του. Από το τραπέζι των fans του δεν λείπουν τα negroni ούτε οι πίτσες που μόλις έχουν βγει αχνιστές από τον ξυλόφουρνο. Τα Σαββατοκύριακα, θα δοκιμάσετε επίσης ένα από τα πιο εκλεκτά brunch της πόλης.

 

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην πλατεία είναι το Dopios το οποίο είναι must για όσους αγαπούν τους μεζέδες με δημιουργικό χαρακτήρα, φρέσκες ελληνικές πρώτες ύλες και τους ιδιαίτερους συνδυασμούς του Χριστόφορου Πέσκια.

Αν έχετε όρεξη για burger, τότε πρέπει να γνωρίζετε πως το κορυφαίο burger spot της πόλης που βρισκόταν για χρόνια στον Χολαργό, έχει πλέον το αδερφάκι του σε αυτή τη γειτονιά του κέντρου. Επιβάλλεται να ξεκινήσετε αυτό το γεύμα με τα mac & cheese sticks και φυσικά να συνεχίσετε με ένα από τα τρομερά burger του.

in.gr