Καμένα Βούρλα: Τουρίστρια πήγε για περπάτημα και χάθηκε -Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής [εικόνες]
6 months, 13 days ago
6

Σε περιπέτειες μπήκε μια τουρίστρια, η οποία ως φυσιολάτρης, θέλησε να περπατήσει στο όρος Κνημίς πάνω από τα Καμένα Βούρλα, αλλά έχασε τον προσανατολισμό της και χάθηκε.

Κάλεσε τον αριθμό «112» αλλά δεν μπορούσε να δώσει οδηγίες για το σημείο που βρισκόταν. Έτσι, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή της από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

 

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, γύρω στη 1:00′ το μεσημέρι ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για μια αλλοδαπή γυναίκα που χάθηκε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο συγκεκριμένο όρος κοντά στα Καμένα Βούρλα, προσπαθώντας να εξερευνήσει σπηλιές της περιοχής.

Αν και ήταν καλά στην υγεία της και μιλούσε με τους διασώστες στο τηλέφωνο, εντούτοις δεν μπορούσε να δώσει σωστές πληροφορίες για το που ακριβώς βρισκόταν. Πυροσβέστες και Αστυνομικοί έχοντας μόνο το στίγμα του κινητού ξεκίνησαν για την ανεύρεσή της.

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό τηςΜεγάλη κινητοποίηση των αρχών για τον εντοπισμό της

Στο σημείο έσπευσαν πρώτα Πυροσβέστες από το ΠΚ Αγίου Κων/νου με επικεφαλής τον Διοικητή Γιώργο Μπόνο, και Αστυνομικοί του ΑΤ Καμένων Βούρλων. Στην επιχείρηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων Δημήτρης Καραμανώλης. Μετά από λίγο στο σημείο έφτασε και η Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Χρήστο Πλουμάκη. Τότε δόθηκε από τον ασύρματο το ευχάριστο νέο από τον Διοικητή του ΠΚ του Αγίου Κων/νου, ότι η γυναίκα είχε βρεθεί και είναι καλά στην υγεία της.

Η γυναίκα εντοπίστηκε καλά στην υγεία τηςΗ γυναίκα εντοπίστηκε καλά στην υγεία της

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για τουρίστρια γύρω στα 50 από την Ιρλανδία, που ως λάτρης της φύσης θέλησε να εξερευνήσει τις ομορφιές του βουνού. Αποπροσανατολίστηκε όμως και «παγιδεύτηκε» σε δύσβατο σημείο και τότε φοβισμένη κάλεσε τη γραμμή σωτηρίας. Η γυναίκα βρέθηκε σε καλή κατάσταση αλλά φοβισμένη, και επέστρεψε στη συνέχεια στο ξενοδοχείο της στα Καμένα Βούρλα.

Φωτογραφίες: lamiareport.gr