Καρέ-καρέ η επίθεση Ρουβίκωνα στην ΔΕΔΔΗΕ [εικόνες & βίντεο]
11 months, 18 days ago
6

Καρέ-καρέ κατέγραψε η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας την επίθεση στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, το απόγευμα της Παρασκευής.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ανήρτησαν, πέταξαν μπογιές και έσπασαν τζάμια.

«Τους τελευταίους μήνες η ΔΕΗ έχει επιδοθεί σε ένα όργιο διακοπών ρεύματος αφήνοντας εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα κάθε βδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγους μήνες, από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Μαΐου η ΔΕΗ απέστειλε 230.000 εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης. Η δικαιολογία που χρησιμοποιείται είναι ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ξεπεράσει τα 2,5 δις ευρώ, από 1,7 δις που ήταν πριν λίγα χρόνια. Στα μάτια κάποιου αδαούς μια τέτοια κίνηση μπορεί να μοιάζει ως και δικαιολογημένη, όπως όμως θα δείξουμε παρακάτω πρόκειται απλά για συνέχιση των ίδιων αδίστακτων πολιτικών που φροντίζουν πρώτα και κύρια για τους ημέτερους. Για όλους εμάς τους υπόλοιπους, το μενού έχει ολίγη από καρότο και μπόλικο μαστίγιο», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Το ρεύμα όμως, όπως και το νερό, δεν είναι εμπόρευμα. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δε θα έπρεπε να το στερείται κανένα νοικοκυριό. Αν δε βγαίνουν τα κουκιά στη ΔΕΗ ας ξεκινήσει τις περικοπές από τους φαραωνικούς μισθούς των μεγαλοστελεχών της. Ας ξεκινήσει τις διακοπές από αυτούς που χρωστάνε δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Επειδή όμως δεν τρέφουμε αυταπάτες, ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να συμβεί. Οι ακριβοπληρωμένοι γιάπιδες θα συνεχίσουν να εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους, αυτοί που χρωστάνε τα πολλά θα συνεχίσουν ανενόχλητοι τις δουλειές τους, ενώ οι μικροεργολάβοι που αναλαμβάνουν τις διακοπές του ρεύματος θα δουν τις δουλειές τους να ανοίγουν», προσθέτουν.

«Αυτοοργάνωση στις γειτονιές, επαγρύπνηση και αποτροπή των διακοπών ρεύματος είναι το πρώτο βήμα. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών είναι ένα απτό παράδειγμα για το πόσα μπορούν να επιτευχθούν αν η κοινωνία σπάσει τα δεσμά της αποχαύνωσης και της ιδιώτευσης. Εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό όσων αγωνίζονται για ζωή με αξιοπρέπεια. Επιλέξαμε σήμερα να έρθουμε εδώ με σκοπό να θέσουμε τη διοίκηση της ΔΕΗ προ των ευθυνών της και να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι για εμάς η διακοπή ρεύματος σε σπίτια φτωχών είναι έγκλημα», αναφέρουν σε άλλο σημείο.

Δείτε το βίντεο με την επίθεση του Ρουβίκωνα στην ΔΕΔΔΗΕ:

Σπασμένα τζάμια στο κτίριο της ΔΕΔΔΗΕ από τον Ρουβίκωνα -Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΕργάτες επισκευάζουν τα σπασμένα τζάμια της εισόδου της ΔΕΔΔΗΕ -Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΕπισκευές στο κτίριο της ΔΕΔΔΗΕ μετά το «ντου» του Ρουβίκωνα -Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΜπογιές στο κτίριο της ΔΕΔΔΗΕ από τον Ρουβίκωνα -Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΜπογιές στο κτίριο της ΔΕΔΔΗΕ από τον Ρουβίκωνα -Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ