Κατάληψη στα γραφεία της ΕΒΖ στη Θεσσαλονίκη -Από τευτλοπαραγωγούς
1 year, 2 months ago
6

Σε κατάληψη των γραφείων διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν από το απόγευμα της Δευτέρας τευτλοπαραγωγοί.

Διαμηνύοντας ότι 2.500 τευτλοπαραγωγοί, από την Ημαθία, τη Θεσσαλία, τις Σέρρες και την Ορεστιάδα, θα παραμείνουν όσο χρειαστεί εκεί, ανά βάρδιες, ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

«Θα κατασκηνώσουμε εδώ στην έδρα της εταιρείας μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας, την τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και φυσικά το πότε θα πληρωθούμε. Έχουμε να λαμβάνουμε 1,7 εκατ. ευρώ για τη φετινή σοδειά που παραδώσαμε και άλλα 800.000 ευρώ από παλαιές οφειλές», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας.

Υψηλόβαθμο μέλος της διοίκησης της ΕΒΖ, μιλώντας στο ΑΠΕ, εξέφρασε αισιοδοξία ότι οι τευτλοπαραωγοί θα δικαιωθούν από τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και επισήμανε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συζητηθεί το εάν τελικά υπάρξει τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα μας το 2019.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη μετάταξη μέρος των εργαζομένων στης ΕΒΖ στο δημόσιο τομέα και ορισμένων να εντάσσονται σε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι οι μισοί εκ των 210 εργαζομένων της ΕΒΖ θα μεταταχθούν στο δημόσιο και οι άλλοι στο προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, με το συνολικό ποσό που έχουν να λαμβάνειν να προσεγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ.