Καταγγελίες για εμπρησμό, άρον-άρον άδειασαν τα σπίτια οι κάτοικοι (pics, vid)
6 months, 10 days ago
6

Εκκενώθηκαν δύο χωριά – Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών, τονίζουν οι πυροσβέστες (pics, vids)

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που κατακαίει δύο χωριά στη Ζάκυνθο από τις 11 το πρωί. Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, ενώ από το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά του νησιού και συγκεκριμένα ο Αγαλάς και το Κερί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημέρωσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Στη Ζάκυνθο μετέβη εκτάκτως και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν το απόγευμα της Κυριακής τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα.

Στο OPEN TV μίλησε ο Τάσος Μποτώνης, που κατοικεί στο Κερί.

«Γίνεται μεγάλη μάχη με όλη τη δύναμη της Πυροσβεστικής. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την περιοχή, αν δεν περιοριστεί η φωτιά», σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Οι κάτοικοι έχουν φύγει από το χωριό. Έχουν μεταφερθεί στη λίμνη του Κερίου. Το χωριό έχει αδειάσει εντελώς. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της φωτιάς. Μέσα σε μισή ώρα λόγω της πυκνής βλάστησης που υπάρχει, η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ελπίζουμε να γλιτώσει το χωριό μας».

Με τη σειρά του ο δημοσιογράφος, Ανδρέας Παπαδημητρίου, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εχουμε αναζωπυρώσεις. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές, που δίνουν μεγάλη μάχη μαζί με τους πυροσβέστες. Έχουν εκκενωθεί δύο χωριά το Κερί και ο Αγαλάς. Κινδυνεύουν κατοικίες και έχουν σπεύσει οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να κατασβέσουν τις φωτιές». Μάλιστα, τόνισε ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, κάνουν πιο δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Προτεραιότητά μας οι κάτοικοι

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε στο OPEN TV: «Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των κατοίκων. Οι φλόγες ξεπέρασαν και τα 20 μέτρα. Αξιολογήσαμε τη φωτιά και γι’ αυτό δόθηκε η εντολή να εκκενωθούν προληπτικά τα δύο χωριά. Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι με πούλμαν του δήμου». Και πρόσθεσε: «Πραγματοποιούνται ενέργειες ώστε να έχουμε περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. Στο νησί βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς».

4897629.jpg
4897647.jpg