Καταπέλτης η εισαγγελέας για Λιγνάδη: «Επικίνδυνος, με πάθη και εμμονές»
2 years, 5 months ago
6

Ατομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, χαρακτηρίζει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη η εισαγγελέας στην πρόταση περί παραπομπής του σε δίκη εισηγμένη παράλληλα τη διατήρηση της προσωρινής του κράτησης.

Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρεται με λεπτομέρειες  σε όλες τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του σκηνοθέτη και καταλήγει: «Με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβούλιο  σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακροατηριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας».

Τέλος, προτείνει προς στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή του στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022, καθώς: «Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει, ενώ από την άλλη η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο θα καθίσει για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον έχουν οδηγήσει στη φυλακή έδειξε με πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη ο Δ. Λιγναδης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος του για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος και ανηλίκων θυμάτων .

Η εισαγγελέας απορρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ο οποίος αρνείται την τέλεση των σοβαρών κακουργημάτων πράξεων που αντιμετωπίζει. Παράλληλα εισηγείται να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση και να παραμείνει στη φυλακή ο Δ. Λιγνάδης καθώς κατά την κρίση της δε έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για την προφυλάκιση του.

Τις επόμενες μέρες με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αναμένεται να αποφανθεί για την παραπομπή ή μη του κατηγορούμενου στο εδώλιο.