Καθηγήτρια ζητά ακύρωση της απόλυσής της -Καταγγέλλει τον διευθυντή του σχολείου για bullying
1 year, 2 months ago
6

Την ακύρωση της απόλυσής της ζητά μια καθηγήτρια από τη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τον διευθυντή του σχολείου για bullying.

Η φιλόλογος, που απολύθηκε λόγω αδικαιολόγητων απουσιών, υποστηρίζει ότι αυτές έγιναν έπειτα από τα τεράστια ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε εξαιτίας του bullying που δεχόταν από τον διευθυντή του σχολείου. Η καθηγήτρια εργαζόταν σε νυχτερινό γυμνάσιο- λύκειο νησιού. Ισχυρίζεται ότι ήταν σε σύγκρουση με τον διευθυντή, επειδή αρνούνταν να συμμορφωθεί στις μη νόμιμες εντολές του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, υποστηρίζει ότι δεν δέχθηκε τις υποδείξεις του διευθυντή να είναι ελαστική στις απουσίες των μαθητών, καθώς το σχολείο ήταν νυκτερινό. Εκείνος άρχισε να αφήνει χαρτάκια με τα οποία υποδείκνυε στους καθηγητές να μην βάζουν απουσίες σε συγκεκριμένους μαθητές. Η φιλόλογος καταγγέλλει ακόμη ότι ο διευθυντής επέτρεψε την εγγραφή ενός μαθητή στην Α’ λυκείου χωρίς να έχει απολυτήριο γυμνασίου και μετά την αντίδρασή της τον ενέγραψε στην Α’ γυμνασίου.

Επειτα από αυτά, υποστηρίζει η καθηγήτρια, ξεκίνησε ένας ψυχολογικός και λεκτικός πόλεμος μεταξύ των δύο. Παρουσία των συναδέλφων της την προσέβαλε και της φώναζε, ενώ δεν επέτρεψε να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο του υπουργείου Παιδείας, λέγοντάς της ότι εάν πήγαινε θα την έβγαζε «αδικαιολογήτως απούσα».

Από τότε, αναφέρει η καθηγήτρια στην αίτηση ακύρωσης ενώπιον της Δικαιοσύνης, αντιμετώπιζε ένα ανηλεές bullying ψυχολογικού βιασμού, που θα μπορούσε να την είχε οδηγήσει σε αυτοκτονικές τάσεις εάν δεν υπήρχε η οικογένειά της να τη στηρίζει. Αντιμετώπισε συμπτώματα πανικού, κατάθλιψης, νευρώσεων, ιλίγγους, αστάθεια και ναυτία.

Επειτα από αίτησή της, αποσπάστηκε στον νομό Αττικής, ενώ όλο αυτό το διάστημα ελάμβανε αναρρωτικές άδειες λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης, στην οποία είχε περιέλθει. Ομως, αναφέρει η καθηγήτρια, όταν ήρθε στην Αττική αντιμετώπισε προβλήματα σχετικά με τη χορήγηση κανονικών και αναρρωτικών αδειών, με υγειονομικές επιτροπές, καθώς και με μία εμπαθή και εκδικητική σε βάρος της συμπεριφορά εκ μέρους της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάποιες από τις αναρρωτικές άδειες που ζητούσε δεν τις έπαιρνε ή τις ελάμβανε μειωμένες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη με έξι αδικαιολόγητες αποχές από τα καθήκοντά της, κάτι που την οδήγησε στο πειθαρχικό συμβούλιο και την οριστική απόλυσή της.

Τέλος, η καθηγήτρια υποστηρίζει ότι η πειθαρχική απόφαση της απόλυσης δεν έχει επαρκή αιτιολογία και παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα με την απόλυσή της χάνει και το συνταξιοδοτικό δικαίωμά της μετά από 22 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση.