Κεφαλονιά: Μυστήριο με το θάνατο του ψαρά, γιου του θρυλικού βοσκού των Ιμίων
1 year, 8 months ago
6

Τι έχει συμβεί;

Γιος του θρυλικού βοσκού των Ιμίων, Αντώνη Βεζυρόπουλου, είναι τελικά ο 54χρονος ψαράς, που βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ ψάρευε δυτικά της Κεφαλονιάς.

Ο 54χρονος Γιάννης Βεζυρόπουλος ήταν επαγγελματίας ψαράς και, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από την Κάλυμνο, προκειμένου να φτάσει στο Ιόνιο Πέλαγος και να ψαρέψει.

  • Διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο θρυλικός βοσκός των Ιμίων, ο γιος του οποίου βρέθηκε νεκρός

Οι συνθήκες του θανάτου του, ερευνώνται από τις Λιμενικές Αρχές, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας ψάρευε μέσα στη θάλασσα, ενώ πάνω στο καΐκι ήταν ένας συνάδελφός του, ο οποίος ήταν εκείνος που τον είδε να επιπλέει ξαφνικά, χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως ο άνδρας που βρισκόταν πάνω στο σκάφος ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που περίμενε να παραλάβει τον άτυχο άνδρα, ο οποίος ωστόσο είχε φύγει από την ζωή.

Μυστήριο με τον θάνατό του

Στην πραγματογνωμοσύνη από το λιμεναρχείο Κεφαλονιάς που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο μηχανισμός, δηλαδή κομπρεσέρ και σωλήνας, λειτουργούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο δύτης του λιμενικού που καταδύθηκε στο σημείο που αλίευε ο πολύπειρος 54χρονος, που ήταν σε βάθος 35 μέτρων, δεν βρήκε κάτι αξιοσημείωτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο σωλήνας ήταν άθικτος. Καταρρίπτεται έτσι η θεωρία του σκάφους που πέρασε και τον έκοψε.

Ο Γιάννης Βεζυρόπουλος ήταν γιος του θρυλικού βοσκού των Ιμίων, Αντώνη; που για περισσότερα από 20 χρόνια διατηρούσε 40 κατσίκια πάνω στις δύο νησίδες, τις οποίες επισκεπτόταν ανελλιπώς όσο καιρό του επέτρεπε η ηλικία του.