Κεφαλονιά: Πραγματογνώμονας θα εξετάσει το αυτοκίνητο που επέβαινε ο 23χρονος φαντάρος
3 years, 2 months ago
6

Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κυριάκος Ευαγγελάτος, ο 23χρονος φαντάρος ο οποίος έκανε βουτιά θανάτου στη θάλασσα πριν από περίπου μια εβδομάδα στην περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος στην Κεφαλονιά, θα αναζητήσει στοιχεία η οικογένειά του, η οποία από την πρώτη στιγμή καταγγέλλει ότι το παιδί της αυτοκτόνησε εξαιτίας bullying που δεχόταν στο στρατό που υπηρετούσε τη θητεία του.

Σήμερα το μεσημέρι ο πραγματογνώμονας που έχει ορίσει η οικογένεια θα βρεθεί στο λιμάνι του Αργοστολίου για να εξετάσει το μοιραίο όχημα μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο 23χρονος. Παράλληλα, η οικογένεια έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο ο οποίος συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία εκείνα που θα αποδείξουν τους ισχυρισμούς της οικογένειας Ευαγγελάτου περί ψυχολογικής βίας και καψωνιών που γίνονταν εις βάρος του Κυριάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του 23χρονου κ. Γεράσιμος Ευαγγελάτος έχει ήδη μιλήσει και με τον Ταξίαρχο στο στρατόπεδο της Πάτρας όπου υπηρετούσε τελευταία ο γιος του, ενώ έχει και στη διάθεσή του μαρτυρία ατόμου από την Πάτρα σχετικά με την συμπεριφορά ενός βαθμοφόρου του στρατοπέδου, και κατά πόσο αυτή επηρέαζε τη ζωή του Κυριάκου εκεί, στο λίγο διάστημα που είχε υπηρετήσει από τις 24 Ιανουαρίου όπου και παρουσιάστηκε μετά από μετάθεση που πήρε από τη Θήβα. Μαρτυρία την οποία φυσικά εξετάζει με πολύ μεγάλη προσοχή ο δικηγόρος της οικογένειας.

Πάντως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη στρατιωτική ΕΔΕ όπου σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι πρώτες ενδείξεις από την έρευνα δεν αποδεικνύουν ότι ο νεαρός Κεφαλονίτης δεχόταν bullying κατά τη θητεία του.

protothema.gr