Καιρός Αγίου Πνεύματος: Επιδείνωση από την Κυριακή – Βροχές και χαλάζι τη Δευτέρα
2 months, 18 days ago
6

Aλλάζει το σκηνικό του καιρού, καθώς από σήμερα, Κυριακή 16/6, αναμένεται επιδείνωση η οποία θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Πιο αναλυτικά, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει τοπικές βροχές, όμβρους και καταιγίδες τις θερμές ώρες της Κυριακής, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα ορεινά ηπειρωτικά.

Παράλληλα, χαλαζοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, και έπειτα στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 33 στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Ο καιρός του ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, καθώς αναμένονται νεφώσεις με βροχές, όμβρους και καταιγίδες στην ηπειρωτική χώρα και τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα, αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία δεν παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο.