Καιρός: Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο, υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Καύσωνας ξανά από την ερχόμενη Τρίτη
2 years, 9 months ago
6

Ο καιρός σήμερα Παρασκευή: Οκτώ μποφόρ και μεγάλος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς – Δείτε βίντεο και χάρτες με την πρόγνωση του καιρού – Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Γενικά αίθριος προβλέπεται  ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για βοριάδες που θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο  ενισχύονται και στα Ανατολικά τμήματα Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν την Παρασκευή 09/07 στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Στο xάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ ενώ σημειώνεται και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά και κατά τόπους θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, με πτώση το Σαββατοκύριακο

-Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με περιορισμένη αστάθεια στα κεντρικά και τα βόρεια

-Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 5 με 7 μποφόρ έως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό από την ερχόμενη Τρίτη αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, δημιουργώντας συνθήκες καύσωνα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Βίντεο καιρού: Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο – Οι θερμοκρασίες σε πτώση  – Καύσωνας με 40άρια από την ερχόμενη εβδομάδα(Τρίτη με Πέμπτη)

Ο καιρός στην Αθήνα  προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

kairossimera-anemoi-meteo
Χάρτης του meteo: Περιοχές όπου ο άνεμους θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ και επικρατούσα διεύθυνσή του

Η ενίσχυση των ανέμων, συνδυαζόμενη με τις υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο βαθμός επικινδυνότητας στην χώρα με βάση των Καναδικό πυρο-μετεωρολογικό δείκτη.

Με κόκκινες και μωβ αποχρώσεις σημειώνονται οι περιοχές όπου ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός. Όπως λοιπόν προκύπτει από τον χάρτη αυτό, ιδιαίτερα αυξημένη επικινδυνότητα υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, Νότια Κρήτη, Αττική, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα και Λακωνία.

kairossimera-kairostora-anemoitora-meteo-kairos

protothema.gr