Καιρός – Χάρτες του meteo: Καταιγίδες στα βορειοανατολικά, χαλάζι στο ανατολικό Αιγαίο, ισχυρή κακοκαιρία στη Θράκη
3 years, 2 months ago
6

Χαλάει ο καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο – Δείτε νέους χάρτες με την εξέλιξη της κακοκαιρίας – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρου

Με κακοκαιρία  μας κάνει ποδαρικό ο Φεβρουάριος, αφού από χτες στα δυτικά και βόρεια έχουν ξεκινήσει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι οποίες συνεχίζονται σήμερα στη Θράκη, το Βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ πνέουν και θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάνουν στο ανατολικό Αιγαίο έως και τα 9 μποφόρ τοπικά, μέχρι το απόγευμα που θα εξασθενήσουν λίγο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, βροχοπτώσεις εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 1 Φεβρουαρίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, οι οποίες στα βορειοανατολικά τμήματα συνοδεύονται από καταιγίδες.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί διακρίνονται οι νεφώσεις πάνω από τη χώρα στις 08:30 το πρωί και με κίτρινους αστερίσκους επισημαίνονται οι καταιγίδες, ενώ εμπεριέχεται πίνακας με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις έως την ίδια ώρα, όπως αυτές καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

kairos_february_meteo

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Κυκλάδες και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στη Θράκη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ αυξημένη εκτιμάται η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές των Κυκλάδων. Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα κατά  τα τρίωρα 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 01/02.

meteo_kairos_ektako_deltio

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού, που βρίσκεται σε ισχύ, σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες επηρεάζονται η Θράκη και βαθμιαία τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να εξασθενήσουν στα δυτικά και τη Μακεδονία, από το απόγευμα στη Θράκη, ενώ στα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (02-02-2021).

Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν πιθανώς και τα 9 μποφόρ.