Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα ημιορεινά τις επόμενες ώρες στην Αττική
2 years, 7 days ago
6

Με χειμωνιάτικο καιρό υποδεχόμαστε την Άνοιξη, βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις το διήμερο Τρίτη – Τετάρτη

Προοδευτική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός  μετά το μεσημέρι, αποκτώντας εκ νέου χειμερινά χαρακτηριστικά.

Το αναμενόμενο επεισόδιο είναι Κατηγορίας 1 όσον αφορά στο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) για το σύνολο της χώρας, όπως αναφέρει το meteo,gr, ωστόσο επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στην Κρήτη θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση.

Πιο αναλυτικά, μετά το μεσημέρι της Τρίτης, βροχές θα εκδηλωθούν προοδευτικά σχεδόν στο σύνολο της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, σε τμήματα της Θράκης και της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Καταιγίδες  αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη. Χιόνια  θα πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και στα ορεινά της Κρήτης.

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, βροχές θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και κατά περιόδους σε ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη 23/03 η κακοκαιρία θα περιοριστεί γρήγορα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες που απεικονίζουν το βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Δωδεκανήσων και την εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που θα το συνοδεύουν, έως το βράδυ της Τετάρτης 23/03.

Meteo.gr: Κακοκαιρία το διήμερο Τρίτη 22/03 - Τετάρτη 23/03

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την Τρίτη 22/03 η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, αποτυπώνεται η άνοδος που θα παρουσιάσουν οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη 22/03 συγκριτικά με τις αντίστοιχες μέγιστες της Δευτέρας 21/03.

meteokairos-xioniakataigides

protothema.gr