Καιρός : Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους – Σε ποιες περιοχές
3 years, 2 months ago
6

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα, με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Έτσι, ο καιρός τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 από την αρχή του εικοσιτετραώρου μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη Δυτική Ελλάδα. Από τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν προοδευτικά στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και μετά το μεσημέρι στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Έντονα θα επηρεαστεί εκ νέου η Θράκη. Στο Ανατολικό Αιγαίο οι καταιγίδες είναι αρκετά πιθανό να συνοδευτούν κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά με έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 7 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 21 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24-26 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις που γενικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό Πέλαγος οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά τα 8-9 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το μεσημέρι σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχές ή καταιγίδας μετά το μεσημέρι, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες, με βελτίωση το βράδυ. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα ασθενούς βροχής.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το απόγευμα και απο τα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με εξασθένηση αργά το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες ως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα βόρεια με εξασθένηση τη νύχτα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

in.gr