Καιρός και κίνηση στους δρόμους: Άλλο ένα «κύμα» κακοκαιρίας πλήττει την Αττική με καταιγίδες και βοριάδες
2 years, 2 months ago
6

Οι καταιγίδες  στην Αθήνα θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας – «Πνίγηκε» η Ήπειρος από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρότατοι άνεμοι στην Παξιμάδα Καρύστου

«Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική, με τον  καιρό να έχει ήδη αλλάξει από αργά τη νύχτα της Τρίτης.

Το νέο «κύμα» κακοκαιρίας πρόκειται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες, ενώ υποχώρηση των φαινομένων αναμένουμε από αργά το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Βροχή έχει ξεσπάσει από νωρίς το πρωί σε πολλές περιοχές της Αττικής, που έχει  ήδη προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της πρωτεύουσας, με την κίνηση να είναι αυξημένη στο κέντρο της πόλης, σε περιφερειακούς οδικούς άξονες,  αλλά  και στα δύο ρεύματα του Κηφισού.  Προσοχή συνιστούν οι μετεωρολόγοι για τις επερχόμενες καταιγίδες στην Αττική, από το απόγευμα μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης.

Η θερμοκρασία στην Αττική δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 15 βαθμούς.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Σήμερα,Τετάρτη, θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα, με την κακοκαιρία Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης 3 να βρίσκεται σε εξέλιξη. Πιο ήπια θα είναι τα φαινόμενα στη Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, και στα Επτάνησα όπου οι βροχές θα είναι τοπικές και θα υποχωρήσουν αισθητά μετά το μεσημέρι, με αρκετό ήλιο.

Για το υπόλοιπο της Τετάρτης 02/02 οι βροχές που σημειώνονται κατά τόπους σε όλη της χώρα θα περιοριστούν έως το βράδυ στα βορειανατολικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο, στην  Κρήτη και σε παράκτιες περιοχές της Στερεάς και τις Πελοποννήσου όμως και αυτές έως το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των υπολοίπων κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών.

Οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης ενώ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Στον σχετικό χάρτη του meteo παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τετάρτη 02/02.

kairostetarti-kairossimera-meteo

Χιονοπτώσεις θα έχουμε και στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης από την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται  ότι βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ,  σύμφωνα με το οποίο από σήμερα το μεσημέρι προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

-Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θράκης. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά το μεσημέρι και στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια το βράδυ.

-Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο που η μέγιστη έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν νότιοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Για την Πέμπτη προβλέπονται  βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική
Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.

-Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.

-Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη που η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Βίντεο με την πρόγνωση του καιρού 

«Πνίγηκε» η Ήπειρος – Κοντά στα 100 χιλιοστά η μέγιστη βροχόπτωση στην Ήπειρο την Τρίτη – Ριπή ανέμου 126 χλμ/ώρα στην Παξιμάδα Καρύστου

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά τμήματα της χώρας, στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου έως το απόγευμα της Τρίτης 01/02. Ο πίνακας που ακολουθεί παρουσιάζει τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη υετού που κατέγραψαν οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται σε αυτόν, η μεγαλύτερη ποσότητα βροχής έπεσε στα Θεοδώριανα Άρτας και ήταν ίση με 98 χιλιοστά.

kairos-vorxes-ipeiros

Η πρωινή βροχή προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους δρόμους, δείτε πού υπάρχουν μικροκαθυστερήσεις

Με πολλά προβλήματα διεξήχθη νωρίς το πρωί η κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής, λόγω της ισχυρής νεροποντής που έπληξε αρκετές περιοχές.

Η κίνηση στους δρόμους παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, λίγα λεπτά πριν τις 11 το πρωί, με μικροκαθυστερήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, επί της λεωφόρου Συγγρού στο ανοδικό ρεύμα, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς τα νότια,  από το ύψος του Hilton, αλλά και στη λεωφόρο Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα και στη λεωφόρο Κηφισίας, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη.

Μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν αυτή την ώρα οι οδηγοί επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.

kinisiTORA-IGEIA

Κίνηση δεν θα συναντήσουν οι οδηγοί στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ χωρίς μποτιλιάρισμα διεξάγεται η κυκλοφορία και στην Αττική Οδό.