Καιρός – Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Έρχεται βαρυχειμωνιά, με χιόνια ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο
2 years, 5 months ago
6

Νέα προειδοποίηση ακόμα και για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα εξήγγειλε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

 

Σήμερα Πέμπτη καταγράφηκε νέα πτώση θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ενώ δυνατοί βοριάδες πνέουν στο Αιγαίο. Επιπλέον όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, μια οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

“Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του” τόνισε ο μετεωρολόγος στο Open.

Για αύριο Παρασκευή το μοτίβο του καιρού δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά το Σάββατο θα κοπάσουν οι δυνατοί άνεμοι.

 

Όμως από Κυριακή και Δευτέρα, θα έρθει νέα κακοκαιρία που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

“Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα” υπογράμμισε ο Κλ. Μαρουσάκης.

 

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα
Σήμερα Πέμπτη η πιο χαμηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στον Άγιο Παύλο Ημαθίας όπου το θερμόμετρο έδειξε -2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο Παρανέστι Δράμας έδειξε -1,7 βαθμούς.
χιόνια

 

enimerotiko.gr