Καιρός: “Καμίνι” η χώρα – Ποια σχολεία θα κλείσουν λόγω του καύσωνα
2 years, 9 months ago
6

Περαιτέρω μικρή άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα. Όσον αφορά στα υπόλοιπα στοιχεία του καιρού, σήμερα αναμένονται:

– Σποραδικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά.

– Εξασθενημένοι άνεμοι με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Ο συνδυασμός των εξασθενημένων ανέμων με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αυξάνει κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.

– Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα κυριότερα εκ των οποίων παρουσιάζονται συνοπτικά στο παρακάτω γράφημα.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμαρχου Θηβαίων, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θηβαίων για την Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, λόγω καύσωνα. Ωστόσο, οι παιδικοί σταθμοί Θήβας και Βαγίων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι τα σχολεία της Α’ θμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα παραμείνουν κλειστά από την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, έπειτα από απόφαση του Δημάρχου. Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου Λεβαδέων θα λειτουργήσουν στο κανονικό τους ωράριο. Επίσης, με απόφαση του δημάρχου από Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 24 Ιουνίου δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία –Δημοτικά) στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων.