Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση καιρού – Με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο
2 years, 10 months ago
6

Βροχές μέχρι μέτριας έντασης αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με ακόμα πιο ασθενή φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ωστόσο, καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου δε θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία. Πιο συγκεκριμένα σε Κυκλάδες, ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο και τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στις περιοχές όπου ο καιρός θα είναι άστατος, στα κεντρικά και βόρεια με 21 βαθμούς Κελσίου και θα φτάσει τους 20 στη Θεσσαλία. Ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε ανοιξιάτικα επίπεδα 26 – 27 βαθμούς σε ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και 24 – 28 βαθμούς στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά σε νότιες διευθύνσεις, μέχρι το βράδυ όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Στο Ιόνιο 4 – 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 – 5 και στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα τοπικές βροχές, με γρήγορη βελτίωση. Η θερμοκρασία από 16 – 25 με ήπιο νοτιά αρχικά 2 – 3 μποφόρ, το βράδυ θα το γυρίσει σε βοριά 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και στη Χαλκιδική πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες, με βελτίωση το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 3 – 4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες, η Κυριακή θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό στις περισσότερες περιοχές, δηλαδή με ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Λίγες βροχές θα συνεχιστούν σε τοπικό επίπεδο στα βορειοανατολικά και το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 – 5 στα νότια 6 – 7 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα επιστρέψει το νοτιοδυτικό ρεύμα σε παρόμοιες εντάσεις. Και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα επανέλθει στις ανοιξιάτικες τιμές κοντά στους 25 – 28 βαθμούς Κελσίου.

in.gr